Categories Baschet

Un nou succes în fața unui adversar modest

CSM CSU Oradea a învins pe terenul lui CSM Focșani, scor 95-67, în deschiderea etapei a 17-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24. Partida a avut loc vineri (12.01), la Focșani.

Jocul a fost controlat de bihoreni. Primul sfert s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cele două protagoniste schimbând de câteva ori situația la conducere pe tabeal de marcaj. La prima pauză scorul era de 20-17 în favoarea orădenilor.

Au urmat 20 minute dominate de roș-albaștri. Aceștia au găsit soluții în atac, controlând spațiul de trei secunde, acolo unde CSM Focșani a fost lipsită de jucători cu experiență și cu forță. Avantajul a urcat la 14 puncte până la jumătatea partidei, respectiv la 25 cu zece minute rămase de disputat.

Ultima secvență a consemnat numeroase realizări pe tabela de marcaj de ambele părți. Sherwood Brown a avut o prestație ofensivă de excepție pentru formația gazdă, în timp de antrenorul Cristian Achim le-a oferit minute de joc tinerilor Luca Năstruț și Marian Schmidt. Oradea a câștigat și ultimul sfert. De altfel, scorul ultimelor trei secvențe a fost de 24-13, 27-16 și 24-21.

Cătălin Baciu a totalizat 14 puncte, 13 recuperări, Lennard Freeman a adăugat 14 puncte, 7 recuperări, Toddrick Gotcher a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări, iar Nijal Pearson și Bobe Nicolescu au avut câte 10 punce pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Sherwood Brown a bifat 33 puncte, 9 recuperări pentru CSM Focșani.

CSM CSU Oradea are 13-2 la general după acest meci și se menține pe primul loc în Conferința B. În schimb, CSM Focșani a ajuns la 1-14.

Următorul meci al orădenilor are loc miercuri (17.01), ora 21:00, la Chemnitz și contează pentru etapa a 5-a din Grupa N în FIBA Europe Cup. Ulterior, CSM CSU Oradea va disputa cinci din șase meciuri pe teren propriu.

About Author