Categories Fotbal

Galacticii triumfă într-un nou duel pentru trofeu

Real Madrid s-a impus cu 4-1 în Supercupa Spaniei, duminică seara, la Riad.

Supercupa Spaniei a fost decisă după o performanță remarcabilă a jucătorului brazilian Vinicius Jr., care a reușit un hat-trick în fața Barcelonei, lucru nemaiîntâlnit în acest secol pentru un jucător al lui Real Madrid. În timp ce nici Cristiano Ronaldo nu a mai dat trei goluri într-o partidă contra marei rivale a „galacticilor”, reușitele lui Vini din minutele 7, 10 și 39 îl vor permanentiza pe brazilian în istoria El Clasico.

FC Barcelona a început slab partida, deși a aruncat în luptă apărarea cu care a fost de nepenetrat în sezonul trecut în LaLiga, dar și în ediția din 2023 a Supercupei Spaniei. Robert Lewandowski a readus speranța, făcând 1-2 în minutul 33, dar speranțele blaugrana au fost năruite de un fault în careu făcut de Ronald Araujo.

A doua repriză a început la fel de rău pentru FC Barcelona, iar timp de 20 de minute nu a existat pericol la poarta madrilenilor. În minutul 64, celălalt brazilian din atacul lui Real Madrid, Rodrygo Goes, a îngropat complet speranțele FC Barcelonei de a ajunge măcar în prelungiri, iar la scurt timp Araujo, cu banderola de căpitan pe braț, a plecat mai repede la vestiare după ce a văzut al doilea galben.

Antrenorul Carlo Ancelotti (Real Madrid) a gestionat excelent finalul de partidă, făcând cele cinci schimbări în trei momente pentru a domoli ambițiile jucătorilor lui Xavi Hernandez (FC Barcelona). Meciul în sine a fost o lecție tactică pentru tehnicianul catalan care nu a avut răspuns în fața italianului, fiind în același timp lăsat în ofsaid de defensiva pe care a aliniat-o în minutul 1.

FC Barcelona mai rămâne în joc în alte trei turnee, la fel ca Real Madrid: LaLiga, Cupa Regelui și Liga Campionilor. Distanța dintre cele două echipe este de șapte puncte în LaLiga.

Clasament LaLiga
1. Girona – 49p – 20 m.j.

2. Real Madrid – 48p – 19 m.j.

3. Athletic Club – 41p – 20 m.j.

4. FC Barcelona – 41p – 19 m.j.

About Author