Categories Baschet

Aveau nevoie de o victorie concludentă

CSM CSU Oradea a învins CS Vâlcea 1924, scor 91-77, în cadrul ultimei etape din faza inaugurală a Ligii Naționale de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (20.01.2024), la Arena Antonio Alexe.

Partida a demarat cu câteva schimbări la conducere, dar ofensiva echipei orădene s-a dezlănțuit, grație reușitelor semnate Erick Neal și Bobe Nicolescu. Avantajul a urcat foarte repede la 18 lungimi, însă oaspeții au avut ultimul cuvânt în secvența inaugurală. Scorul după zece minute a fost de 30-15.

Oltenii au oferit o replică mult mai bună în secvența a 2-a. CSM-ul a întâmpinat probleme cu greșelile personale la oamenii mari, însă a continuat să producă în faza ofensivă. Roș-albaștrii aveau 73% la aruncările de două puncte, respectiv 58% la semicerc după 20 minute de joc. La jumătatea partidei scorul era de 54-41.

Repriza secundă a fost controlată de gazde însă vâlcenii au opus o rezistență solidă. Oaspeții au înregistrat mai multe probleme medicale pe parcursul jocului și au fost lipsiți de la bun început de principalul conducător de joc. Astfel, bihorenii a păstrat un ecart de peste zece puncte pe tot parcursul ultimelor 20 minute de joc. Antrenorul Cristian Achim a folosit diferite formule de joc, a limitat numărul de minute al oamenilor de bază și a oferit șanse jucătorilor mai puțin utilizați de obicei.

Bobe Nicolescu a totalizat 20 puncte, Erick Neal a adăugat 18 puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări, Kris Richard a bifat 11 puncte, iar Donatas Tarolis a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Stepaun Branch a reușit 15 puncte, Nemanja Bezbradica a izbutit 15 puncte, 4 recuperări, Vladislav Solopa a terminat cu 11 puncte, 5 recuperări, iar Anton Rotaru a avut 10 puncte pentru CS Vâlcea 1924.

Nikola Markovic, Marian Schmidt și Nijal Pearson au absentat din angrenajul echipei la acest meci.

CSM CSU Oradea avansează în TOP 10 de pe primul loc în Conferința B, unde a avut un bilanț de 14-2. Roș-albaștrii vor începe faza a 2-a a campionatului având 6-2 la general și dispută primul meci în deplasare, luni (29.01). Adversarul urmează să fie anunțat. Înainte, mai exact miercuri (24.01), ora 19, bihorenii primesc vizita echipei olandeze ZZ Leiden în FIBA Europe Cup. Acest meci se joacă la Oradea Arena. Bilete se găsesc pe platforma Eventbook.ro .

About Author