Categories Fotbal

În căutarea ritmului și a formulei ideale

 

În cadrul celui de-al doilea joc amical al acestei ierni, pe care FC Bihor l-a susţinut, la Simeria, în faţa echipei de pe locul secund în Liga 2, roş-albaştrii au fost întrecuţi cu scorul de 2-0, după ce la pauză s-a consemnat egalitate.
Ambele goluri ale hunedorenilor s-au consemnat în repriza secundă, când a marcat golgheterul celor de la Corvinul, Marius Coman. Mai întâi, acesta a punctat din penalty, în minutul 61, după ce tot el a obţinut lovitura de pedeapsă, pentru ca în minutul 65 să înscrie şi cel de-al doilea gol, după o acţiune în viteză, purtată pe partea dreaptă. Bradu a centrat, iar Coman a înscris din şase metri.
Precum s-a întâmplat şi la primul joc de verificare, cel de la Cluj, cu Unirea Dej, şi de această dată antrenorul Florin Farcaş a trimis în teren două formule de joc distincte în cele două reprize.
De la început au evoluat: M. Pânzariu – C. Jurj, V. Gîsă, R. Farcaș, Al. Stoian – B. Vasile, I. Tănase – Sg. Ciocan, A. Vînău, Fl. Chitaș – Sg. Jurj. Apoi, în repriza a doua au fost introduşi pe teren la FC Bihor: R. Bob – R. Gunie, Sg. Bactăr, T. Paublusztig, L. Ioviţă – G. Cherman (min. 76 R. Săutiuţ), V. Calugher – M. Hosu, A. Moga, M. Gîdea (min. 83 I. Hebriştean) – L. Tincău.
„Am avut un joc bun, în compania unei echipe bune, care nu întâmplător este pe locul 2 în Liga a II-a. Pentru noi a fost un antrenament destul de util şi important, pentru că am jucat pe un teren cu iarbă, fiind primul joc pe o astfel de suprafaţă în acest an. Au fost două reprize diferite. Dacă în prima parte a fost un joc echilibrat, fără a ne pune probleme prea mari cei de la Hunedoara, un joc în care am pus probleme şi noi, iar rezultatul cred că a fost echitabil, în repriza a doua am început destul de bine, dar am făcut greşeli foarte mari în defensivă, greşeli nepermise, astfel că o echipă experimentată, o echipă cu calitate, a ştiut să ne taxeze. Am trimis în teren din nou două formule distincte în cele două reprize, pentru că suntem în perioada de pregătire, în care trebuie să dăm minute cât de cât egale jucătorilor şi căutăm să găsim formula ideală, încercăm să cristalizăm şi să omogenizăm întreg lotul”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul Florin Farcaş.

Se intră în cantonament
După această partidă, FC Bihor intră de azi în cantonament la Hotel President din Băile Felix.
Pregătirea centralizată este prevăzută până pe data de 9 februarie, timp în care vor avea loc şi următoarele două partide de verificare, cu echipa doljeană Metropolitan Işalniţa (sâmbătă, 3 februarie, de la ora 16, la Baza Sportivă Transilvania Academy) şi cu CSM Lugoj (marţi, 6 februarie, ora 16, la LPS Bihorul). Cantonamentul se va încheia, de asemenea, cu un meci, programat în deplasare, la Satu Mare, cu Sighetu Marmaţiei.
În cantonamentul de la Băile Felix, staff-ul tehnic a deplasat 27 de jucători: Mihai Pînzariu, Radu Bob şi Alexandru Mihai Cherman – porari; Călin Jurj, Vlad Gîsă, Ricardo Farcaș, Alexandru Stoian, Andrei Gal, Sergiu Bactăr, Tamas Paublusztig, Loren Ioviţă şi Krisztian Gagyi – fundaşi; Bogdan Vasile, Ionuţ Tănase, Sergiu Ciocan, Andrei Vînău, Florin Chitaș, Răzvan Gunie, George Cherman, Răzvan Săutiuţ, Vadim Calugher, Andrei Moga, Marius Gîdea şi Ionuţ Hebriştean – mijlocaşi; Sergiu Jurj, Marius Hosu şi Luca Tincău – atacanţi.

About Author