Categories Alte sporturi

Două titluri de campion naţional şi cinci medalii pentru arcaşii orădeni

Nu mai puţin de 5 medalii au reuşit să-şi adjudece tragătorii de la C.S. Crişul Oradea la recentul Campionat Naţional indoor de tir cu arcul pentru juniori şi seniori de la Aninoasa (Hunedoara). Obiectivul iniţial era de 3 medalii, însă pregătirea şi-a spus cuvântul.

La Campionatul Naţional indoor de tir cu arcul pentru seniori şi juniori mari, desfăşurat la Aninoasa (jud. Hunedoara) între 1 şi 4 februarie, „Crişul” Oradea a participat cu o delegaţie de zece sportivi. Obiectivul clubului pentru acest concurs era de 3 medalii, însă acesta a fost depăşit, arcaşii orădeni reuşind să-şi adjudece 5 medalii dar şi 2 titluri de campion naţional.

Astfel, la junioare compound, primele două trepte ale podiumului au fost ocupate de fetele de la Crişul Oradea (Mara MIHOCIU – locul I, medalia de aur, titlul şi tricoul de campioană naţională, Alexandra OANEA – locul II şi medalia de argint), urmate de Andreea Albu (CSM Iaşi 2020). La juniori, Sergiu PALLAG a ocupat locul 3, după meciuri grele în finale cu trăgători de elită de la CSM Iaşi 2020 şi SCM Deva. Medalia de argint la echipe mixte (Alexandra Oanea şi Sergiu Pallag) a venit firesc. O altă medalie de bronz, la compound master, prin Horia ŞERBAN, aflat la primul lui concurs, a întregit palmaresul. Rezultatele acestor tineri sportivi se datorează şi susţinerii Agroind Cauaceu, Rivolto Cons, Golde Oradea, Blue Container Aleşd, ReBoxed, Turism Felix, Liceul Sanitar „Vasile Voiculescu”.

Una dintre cele mai valoroase distincţii, obţinută în premieră de arcaşii bihoreni, este titlul şi tricoul de campion naţional la olimpic seniori, unde Lucian SUCIU (Crişul Oradea) a reuşit să surprindă întreaga asistenţă prin săgeţile trase drept la ţintă, săgeţi care l-au dus direct pe prima poziţie.

„Vom încerca să dezvoltăm secţia de tir cu arcul prin atragerea de noi sportivi, copii şi adolescenţi, către acest sport nobil şi elegant, care iată, aduce atâtea satisfacţii comunităţii orădene. Este unul dintre sporturile olimpice în plină ascensiune în România, iar noi avem o echipă foarte bună aici, la Oradea”, a declarat Pető Dalma Csilla, directorul C.S. Crişul Oradea.

About Author