Categories Polo

Succes la o diferență apreciabilă

Echipa națională de polo a României a reușit prima victorie în Grupa D a Campionatului Mondial, după ce a trecut cu scorul de 25-3 de Kazakhstan.

Scorul pe reprize a fost 7-1, 6-1, 5-0, 7-1. Tot miercuri se va juca şi derby-ul favoritelor grupei, Italia şi Ungaria.

În primul meci al grupei D, tricolorii au fost învinşi de Ungaria, cu 15-8, urmând a disputa ultima partidă cu Italia, vineri (ora 12.00).

România a revenit la Campionatul Mondial după 11 ani, la ediţia din 2013 clasându-se pe locul 13.

În celelalte grupe ale ediţiei din 2024 joacă Australia, Africa de Sud, Croaţia, Spania (A), Grecia, Brazilia, China, Franţa (B) şi Serbia, Muntenegru, Japonia, SUA (C).

Prima clasată în fiecare grupă ajunge direct în sferturi, iar locurile 2-3 vor juca încrucişat meciuri de baraj (grupele A-B şi C-D), în 11 februarie. Meciurile din sferturi vor avea loc în 13 februarie, semifinalele două zile mai târziu, iar finalele pentru medalii în 17 februarie.

Campionatul Mondial din 2024 este foarte important prin prisma oferirii a patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care sunt calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Astfel, România are o şansă bună de a lupta pentru o revenire la JO după 12 ani, anunță News.ro.

Echipa României s-a calificat la CM de la Doha graţie atingerii fazei sferturilor de finală la Campionatul European de luna trecută, pe care l-a încheiat pe locul 8.

Clasamentul Grupei D a CM de Polo
1. Italia – 3 puncte (1 meci)

2. România – 3 puncte (2 meciuri)

3. Ungaria – 3 puncte (1 meci)

4. Kazakhstan – 0 puncte (2 meciuri)

0

About Author