Categories Fotbal

Cantonament finalizat cu un succes confortabil

După cantonamentul de zece zile susţinut la Băile Felix, fotbaliştii de la FC Bihor au disputat, vineri, un nou joc amical. De această dată, roş-albaştrii au întâlnit, pe terenul sintetic al Bazei Sportive Transilvania Academy, echipa CS Bihorul Beiuş.
Deşi au venit după o perioadă intensă de pregătire centralizată, unde s-a pus accentul pe latura fizică, elevii antrenorului Florin Farcaş au arătat o poftă bună de joc, au dominat partida şi s-au impus cu scorul de 6-1, după ce la pauză conduceau cu 2-0.
Golurile au fost marcate de Sergiu Jurj, în minutul 5, Sergiu Ciocan în minutul 20, Marius Hosu în minutul 61, George Cherman în minutul 69, Alexandru Stoian în minutul 76 şi Ionuţ Hebriştean în minutul 87. De partea cealaltă, pentru echipa din Beiuş a înscris Raul Ştef în minutul 66.

Antrenorul Florin Farcaş a început prima repriză cu: Mihai Pînzariu – Călin Jurj, Sergiu Bactăr, Ricardo Farcaş, Loren Ioviţă – Andrei Moga, Vadim Calugher, Andrei Vînău – Sergiu Ciocan, Sergiu Jurj şi Florin Chitaş.
Debutul de joc a fost furtunos, astfel că în minutul 5 FC Bihor a deschis deja scorul, după ce, pe partea stângă, Florin Chitaş a driblat tot ce i-a ieşit în cale, iar apoi l-a servit ideal în faţa porţii pe Sergiu Jurj, care a înscris din şase metri.
Atacurile orădene au continuat şi, în minutul 8, angajat pe partea dreaptă, Sergiu Ciocan a întors un adversar, iar apoi a şutat din unghi de 45 de grade, dar mingea a lovit bara transversală. Peste alte trei minute, acelaşi Sergiu Ciocan a executat o lovitură de la colţul terenului, iar din şase metri, incredibil, Loren Ioviţă nu a reuşit să înscrie.
În minutul 18, Călin Jurj l-a angajat în careu pe Sergiu Jurj, acesta a scăpat singur cu portarul, a driblat în stânga, dar goalkeeperul beiuşenilor a reuşit să respingă.
În minutul 20 scorul a devenit 2-0, după ce Florin Chitaş a centrat de pe partea stângă, Sergiu Ciocan a preluat în dreapta, a driblat scurt şi a şutat din unghi de 45 de grade, în dreapta portarului.
Până la pauză s-a mai consemnat o lovitură liberă în minutul 39, pe care a executat-o, de la 22 de metri, acelaşi Sergiu Ciocan, dar a scos portarul în corner. Astfel, prima jumătate a disputei s-a încheiat cu 2-0.

În partea a doua, Florin Farcaş i-a trimis în teren pe: Radu Bob – Răzvan Gunie, Tamas Paublusztig, Loren Ioviţă (min. 67 Ricardo Farcaş), Alexandru Stoian – Răzvan Săutiuţ, Bogdan Vasile, George Cherman – Mihai Gîdea, Marius Hosu şi Ionuţ Hebriştean.
Şi repriza a doua a fost dominată de orădeni, care în minutul 54 au avut o nouă acţiune bună, dar după centrarea bună de pe stânga a lui Stoian, Gîdea i-a trimis lui Hosu, care, cu spatele la poartă, a fost deposedat.
În minutul 56 s-a consemnat o primă ocazie a celor de la Bihorul Beiuş, mingea a fost trimisă în bară, după un şut-centrare de pe stânga.
La cealaltă poartă, FC Bihor a marcat, în schimb, prin Marius Hosu, în minutul 61, el finalizând cu capul din 6 metri, o centrare venită de pe dreapta de la Răzvan Gunie.
Cei de la Beiuş au reuşit să reducă din handicap, scor 3-1, în minutul 66, când, în urma unei lovituri libere executate de Degău, mingea a fost respinsă de portar în bară, a revenit în faţa porţii, de unde Raul Ştef a marcat.
În minutul 69 scorul a devenit însă 4-1, pentru că centrarea perfectă a lui Alexandru Stoian de pe stânga a fost fructificată de George Cherman, care a înscris din şase metri.
În minutul 75, Gîdea s-a aflat într-o poziţie bună de a marca, dar a şutat în portar. Peste numai un minut, în minutul 76, scorul a devenit 5-1, după ce Bogdan Vasile a executat perfect o lovitură de colţ, iar Alexandru Stoian a înscris cu capul din şase metri.
Atacurile roş-albaştrilor au continuat şi la acest scor. Astfel, în minutul 78, Gîdea a centrat de pe dreapta, Hosu a reluat din careu, dar mingea a fost respinsă în corner. Acelaşi Marius Hosu a înrcercat să înscrie spectaculos, cu călcâiul, din şase metri, dar portarul beiuşenilor a fost atent şi a reuşit să reţină.
Scorul final, 6-1, l-a stabilit juniorul Ionuţ Hebriştean, care a marcat din 4 metri, după ce a fost servit bine de pe dreapta de Mihai Gîdea.

„Am avut un joc bun, un antrenament bun, la finalul perioadei de pregătire centralizată. Mă bucur că jucătorii sunt sănătoşi, pentru că acesta este lucrul cel mai important. Jocul a fost la discreţia noastră, a fost un joc reuşit, dar avem de lucru foarte mult, totuşi, până la începerea campionatului mai este timp. Ne bucurăm pentru tânărul Hebriştean, dar şi pentru toţi ceilalţi care au marcat, pentru că rolul nostru este să ducem mingea în faţa porţii, iar acolo să valorificăm fiecare acţiune. S-a simţit oboseala după cantonament, dar am avut şi poftă de joc. Însă, cum am spus, îmbucurător este că nu ne-am accidentat. Ţinem să le mulţumim celor de la Bihorul Beiuş, cum le mulţumim şi celor de la CS Oşorhei, că au jucat cu noi, pentru că au fost două jocuri utile în această perioadă de cantonament”, a declarat, după partidă, antrenorul Florin Farcaş.

Tehnicianul formaţiei roş-albastre nu i-a putut utiliza în acest joc pe Luca Tincău şi Krisztian Gagyi, care acuză anumite probleme medicale, în timp ce Andrei Gal este în urmă cu pregătirea, după ce el a lipsit mai multe luni, ca urmare a intervenţiei chirurgicale suferite.
Pe de altă parte, conducerea clubului a anunţat că, din cauza unor motive de ordin personal, au fost reziliate de comun acord, contractele cu jucătorii Vlad Gîsă şi Ionuţ Tănase.
De asemenea, pentru a putea evolua mai mult, fundaşul Alexandru Andrei Popa a fost împrumutat până în vară la echipa ACSO Filiaşi.

Următorul joc de verificare va avea loc sâmbătă, 17 februarie, la Satu Mare, cu echipa locală CSM Olimpia.

About Author