Categories Alte sporturi

Campionii și-au păstrat trofeul după un spectacol veritabil

Kansas City Chiefs instaurează o nouă dinastie în NFL, după ce a reușit să câștige pentru a 3-a oară în ultimii 6 ani Super Bowl-ul. Ca și în 2019, Chiefs au trecut în ultimul act de San Francisco 49-ers, la capătul unui meci dramatic, terminat în prelungiri, 25-22.

49-ers au început mai bine și au condus cu 10-3, însă Patrick Mahomes a ieșit la rampă și și-a dus echipa spre victorie, în overtime. El a devenit al 3-lea quarterback din istorie, după Troy Aikman și Tom Brady, care să cucerească trei inele Vince Lombardi în primele 7 sezoane de NFL.

Starul lui Chiefs a fost declarat și MVP-ul partidei, Mahomes fiind primul sportiv din toate sportile mari din SUA (fotbal american, baschet, hochei, baseball) să aibă 3 titluri și 3 trofee MVP în primele lui 7 sezoane din carieră. Larry Bird a fost singurul care s-a apropiat de asemenea cifre în debutul carierei, dar fostul mare jucător al lui Celtics și-a trecut în palmares „doar” 3 titluri și 2 trofee MVP în primii 7 ani ca profesionist.

Deși se anticipa că Tom Brady va rămâne GOAT-ul în fotbalul american mult timp, fostul quarterback al lui Patriots este dominat de Mahomes la toate capitolele, dacă ne raportăm la cifrele reușite înainte de împlinirea vârstei de 30 de ani.

About Author