Categories Baschet

O bună repetiție pentru Cupa României

CSM CSU Oradea a învins CSM Corona Brașov, scor 98-87, la ultima apariție pe teren propriu în luna Februarie 2024. Meciul contează pentru etapa 21 din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24.

Jocul a fost echilibrat pe tot parcursul secvenței inaugurale. Roș-albaștrii au beneficiat de contribuțiile lui Cătălin Baciu la finalizare. Replica a venit tot din interior, brașovenii având procentaj aproape perfect la aruncările de două puncte după zece minute de joc. Mai mult, vizitatorii au avut avantaj la recuperări ofensive după mai multe ratări de la distanță și au avut grijă de minge. Scorul după zece minute a fost de 29-26.

Ofensiva formației orădene a continuat să fie productivă, Jon Arledge de la mare distanță, respectiv Lennard Freeman de la interior, remarcându-se la finalizare. Procentajul echipei bihorene a rămas foarte bun. De cealaltă parte, formația din Brașov nu a mai fost la fel de eficientă în atac, ecartul trecând de zece puncte. La jumătatea partidei scorul era 58-46.

Sfertul al 3-lea a consemnat noi reușite pentru Cătălin Baciu și Donatas Tarolis, ambii fiind impexabili la aruncările din acțiune. Defensiva oaspete nu a avut soluții, însă gruparea de sub Tâmpa și-a regăsit ritmul ofensiv și a oferit o replică solidă. CSM CSU Oradea a păstrat controlul pe tabela de marcaj, scorul după 30 minute de joc fiind de 81-66.

Ultimul act a fost la discreția gazdelor. Echipa din Brașov nu a renunțat, fiind extrem de combativă, lucru confirmat de cele 18 recuperări ofensive obținute. Cu toate acestea și chiar dacă în ultimele minute de joc antrenorul Cristian Achim a optat să utilizeze o formulă alcătuită din jucători autohtoni, situația pe tabela de marcaj a fost sub controlul gazdelor. Acestea nu au atins borna 100, dar au obținut a 3-a victorie din tot atâtea apariții de la startul fazei a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale.

Jon Arledge a totalizat 18 puncte, 4 recuperări, Cătălin Baciu a adăugat 15 puncte (100% la aruncări), 5 recuperări, Donatas Tarolis a terminat cu 14 puncte (100% la aruncări, 6 recuperări și 4 pase decisive, iar Lennard Freeman a bifat 13 puncte, 10 recuperări (6 ofensive) pentru CSM CSU Oradea. În replică, Juwan Gray a reușit 17 puncte, 5 recuperări pentru formația de sub Tâmpa.

CSM CSU Oradea are 9-2 la general și se menține pe locul al 2-lea în ierarhia la zi a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Competiția se întrerupe pentru trei săptămâni făcând loc pentru turneul final de Cupa României și pentru acțiunile echipelor naționale.

Următorul meci are loc joi (15.02), ora 17:45, la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca. Adversar este CSM Tîrgu Mureș, meciul făcând parte din sferturile de finală ale Cupei României.

About Author