Categories Polo

Romania ratează șansa prezenței la Jocurile Olimpice

​Echipa națională a României a pierdut duminică meciul de baraj disputat în fața reprezentativei din Muntenegru, scor 12-9 și a ratat accesul în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Polo.

Scorul pe reprize a fost 3-5, 4-1, 2-2, 3-1.

În urma acestui rezultat, tricolorii vor juca, marţi, pentru clasarea finală pe locurile 9-12, iar Muntenengru va întâlni Spania în sferturi.

Tricolorii au încheiat grupa D pe locul 3, după rezultatele 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazakhstan şi 10-16 cu Italia, astfel că au jucat în baraj cu echipa de pe locul 2 în grupa C, adică Muntenegru. Cele două echipe s-au confruntat şi la CE de luna trecută, când Muntenegru s-a impus cu 18-11.

Naţionala Italiei a învins, duminică, reprezentativa SUA, scor 13-12, şi s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial de la Doha, dar cel mai important şi la Jocurile Olimpice de la Paris.

România mai avea o mică şansă în lupta pentru JO, însă doar dacă Italia rata sferturile CM.

Semifinalele CM de la Doha vor avea loc în 15 februarie, iar finalele pentru medalii în 17 februarie, anunță News.ro.

Campionatul Mondial din 2024 este foarte important prin prisma oferirii a patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care sunt calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia.

ADVERTISING

Echipa României s-a calificat la CM de la Doha graţie atingerii fazei sferturilor de finală la Campionatul European de luna trecută, pe care l-a încheiat pe locul 8.

România a revenit la Campionatul Mondial după 11 ani, la ediţia din 2013 clasându-se pe locul 13.

0
share

About Author