Categories Polo

După ani de zile de absență, România se califică la Jocurile Olimpice

Naţionala masculină de polo pe apă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce formaţia Africii de Sud a decis să nu participe la competiţie.

România s-a clasat pe locul 10 la Campionatul Mondial de la Doha, dar a beneficiat de faptul că Africa de Sud a renunţat să participe la JO 2024.

”Echipa naţională de polo a României s-a calificat la JO Paris 2024 datorită retragerii formaţiei reprezentative din Africa de Sud. România a terminat Campionatul Mondial de la Doha pe locul 10, fiind prima echipă eligibilă la calificare după cele 4 locuri oferite prin regulament. Erau calificate anterior Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. La Doha, au obţinut dreptul de participare la Paris 2024: Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia. Astfel, echipa naţională de polo a României revine la Jocurile Olimpice după 12 ani, ultima dată când a participat la o întrecere olimpică a fost la Londra, în 2012.
Polo este singurul joc de echipă care s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024 pentru Team Romania”, precizează COSR pe pagina sa de Facebook.

COSR subliniază că numărul sportivilor români care vor participa la JO 2024 a ajuns la 73.

”Visele devin realitate! Echipa Naţională de Polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. O muncă incredibilă, pasiune şi dedicare au făcut acest vis posibil! Mulţumim tuturor celor care au susţinut această minunată călătorie a băieţilor. Suntem recunoscători pentru această oportunitate! Băieţii promit să dea tot ce au mai bun la această ediţie de Jocuri Olimpice! Paris, venim!”, a transmis Federaţia Română de Polo pe pagina sa de Facebook.

Tricolorii şi-au aflat şi adversarele din turneul olimpic, urmând să evolueze în Grupa A, alături de Croaţia, Italia, Grecia, Statele Unite ale Americii şi Muntenegru.

About Author