Categories Fotbal

Roș-albaștrii nu-și regăsesc cadența la jocurile amicale

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare a câștigat meciul amical disputat sâmbătă împotriva echipei ce conduce detașat în seria 8, FC Bihor Oradea, scor 2–1.

Partida a început cu un moment de reculegere ținut în memoria fostului jucător de la Olimpia, Someșul sau Dacia 92 Grăniceri, DANI Gabriel, decedat în această săptămână la nici 50 de ani.

A fost un joc bun prestat de elevii lui Cosmin Iuhas care au controlat aproape în totalitate meciul jucat pe terenul sintetic al Bazei Sportive LPS-Dinamo.

CSM Olimpia a fost echipa mai activă , echipa care și-a creat faze mai periculoase la poarta adversă. În minutul 27 Viorel Chinde a trimis o torpilă de la 15 metrii, însă mingea a nimerit bara porții adverse. Două minute mai târziu, după un corner executat de pe partea stângă de către căpitanul Zsiga Ervin, veteranul Gueye Mansour a marcat cu capul din colțul suprafeței de poartă, la colțul lung (1–0).

Bihorenii au profitat de momentele de relaxare ale băieților noștri, de la finalul primei părți și au egalat, după o neatenție a liniei defensive sătmărene, prin sătmăreanul Vasile Chitaș . Jucătorul ce a trecut și pe la CSM Olimpia Satu Mare l-a învins pe Toderean cu un șut deviat din marginea suprafeței de pedeapsă.

În repriza a doua CSM Olimpia a rămas la cârma jocului, iar în minutul 60, după o pasă al lui Tudor Lucaci, fundașul de bandă stânga, Cătălin Oanea a înscris din apropiere cu un șut imparabil (2–1).

În ultimele minute de joc Chinde a mai avut o ocazie mare, însă scorul a rămas neschimbat.

Partida a fost arbitrată de Ovidiu Mazilu, Toth Krisztian și Gabriel Sician.

Pentru CSM Olimpia a fost al șaselea meci amical în această perioadă de pregătire. Bilanțul e de 2 victorii, 3 remize și o înfrângere.

Sâmbăta viitoare echipa noastră se va deplasa la Debrecen, unde va juca următorul amical cu echipa studențească DEAC, ocupanta locului 6 în a treia divizie a campionatului Ungariei.

Săptămâna viitoare, FC Bihor are programate încă două jocuri test, miercuri 21 februarie, de la ora 15:00, cu SCM Zalău (locul 1 în Liga 3, Seria 10), iar sâmbătă de la ora 12:00 cu Victoria Carei (locul 6 în Liga 3, Seria 10), ambele la Baza Transilvania Sport Academy din Calea Aradului.

CSM Olimpia Satu Mare – FC Bihor Oradea 2–1 (1–1)

Marcatori: Gueye Mansour ’29, Cătălin Oanea 60., respectiv Florin Chitaș ’44.

CSM Olimpia: Patric Toderean – Paul Copaci, Alin Burdeț, Cătălin Oanea, Adrian Bura, Adrian Zbona, Tudor Lucaci, Viorel Chinde, Zsiga Ervin, Pop Nándor, Gueye Mansour.

Au mai jucat: Rareș Oșan – Emanuel Negru, Florin Mureșan, Adrian Micaș, Denis Lazăr, Răzvan Prodan, Raul Apai.

Antrenor: Cosmin Iuhas.

 

La FC Bihor și-au făcut debutul și cei doi fundași transferați în această săptămână, maghiarul Csaka Preklet a fost titular, iar Alex Băican a intrat la pauză. Sătmăreanul Luca Tincău nu a evoluat pentru orădeni acesta fiind în recuperare după o accidentare .

Antrenorul Florin Farcaș a început meciul cu M. Pînzariu – C. Jurj, C. Preklet, R. Farcaș. Al. Stoian – A. Vînău, B. Vasile, R. Gunie – Sg. Ciocan, Sg. Jurj. Fl. Chitaș. După pauză au jucat R. Bob – T. Paublusztig, Sg. Bactăr, L. Ioviță, K. Gagy, Al. Băican, G. Cherman, V. Calugher, A. Moga, Ad. Gîdea, R. Săutiuț și M. Hosu.

About Author