Categories Baschet

Bronz pentru tinerele baschetbaliste de la CS Crișul

Localitatea Târgoviște a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute, Turneul final al Campionatului Național de Baschet feminin U19, acolo unde printre cele patru echipe calificate s-a numărat și echipa orădeană a clubului Crișul, antrenată de Ioana și Daniel Anica.
Componența echipei orădene a fost alcătuită din sportivele Ariana Ganea-căpitan de echipă, Petra Căliman, Alina Dunca, Natalia Ene, Nicole Fritea, Iulia Huciu, Alexia Iovița, Ingrid Jurcan, Adelina Lazăr, Georgiana Nedelcu, Papp Anna și Ariana Moldovan.
Meciul de calificare pentru finala mare, echipa orădeană a pierdut-o în fața Clubului Sportul Studențesc București, fiind învinsă cu scorul de 42-47, astfel în finala mică (semifinala) , a întâlnit echipa Politehnica Timișoara, echipă în fața căreia după o dispută plină de emoții și tensiuni, s-a impus cu scorul de 49-48, astfel echipa clubului Crișul s-a clasat pe locul III, locul II fiind ocupat de către Clubul Sportul Studențesc, iar campioana națională a acestei categorii de vârstă a devenit CSM Ploiești.
Pentru a susține echipa, la acest turneu final s-a deplasat și doamna director a Clubului Sportiv Crișul Oradea, doamna Pető Dalma Csilla, care a subliniat importanța susținerii echipei și cu prezența, pentru că orice gest mic care poate aduce un plus de valoare echipei, contează mult!

Festivitatea de premieri s-a desfășurat duminică, după încheierea finalei, cupele pentru cele mai bune echipe fiind decernate de către președintele Federației Române de Baschet, doamna Carmen Tocală, care în anul 1983 a fost Vicecampioană Mondială, la Jocurile Mondiale Universitare (Edmonton, Canada).

Totodată s-au acordat mai multe premii speciale, printre care pentru cele mai multe recuperări, sportivei orădence, Sara Nicole Fritea, ea fiind aleasă în echipa ideală a turneului Best five, lucru confirmat și pe pagina oficială de socializare a Federației Române de Baschet.
“Este un rezultat important pentru noi, fiind de apreciat și rezultatul spo

About Author