Categories Fotbal

Fotbalul intră într-o nouă eră

”United for Success” (Uniți pentru Succes) reprezintă documentul strategic și, în același timp, viziunea care va sta la baza dezvoltării fotbalului european în următorii 6 ani.
Noua strategie UEFA a fost aprobată în unanimitate miercuri, 7 februarie, în ședința Comitetului Executiv UEFA, iar joi, 8 februarie, a fost prezentată în cadrul Congresului UEFA de la Paris. Documentul a fost elaborat în cadrul unui grup de lucru din care a făcut parte și președintele FRF, Răzvan Burleanu, în urma consultărilor cu asociațiile naționale și comunitatea fotbalului european.

„În dezvoltarea strategiei noastre pentru 2030, UEFA a reflectat, încă o dată, asupra aspirațiilor sale pentru viitorul fotbalului european și asupra contribuției pozitive pe care fotbalul o poate aduce în societate. Rezultatul este o viziune clară pentru a ne asigura că jocul va continua să se dezvolte pe întreg continentul, că va fi accesibil și va inspira oameni din toate generațiile consolidând valorile pozitive la fiecare nivel al societății”, a declarat Aleksander Čeferin, președintele UEFA.

Strategia fotbalului european va include un plan de acțiuni cu obiective pe următorii 6 ani, cu priorități în sfera impactului asupra societății, a accesibilității, indiferent că este vorba despre fotbalul amator sau cel de elită. Prioritățile mai fac referire la standarde înalte de guvernanță, competiții de succes, cultura sustenabilității și dezvoltarea fotbalului feminin și maximizarea potențialului său.

About Author