Categories Baschet

Evoluție îngrijorătoare în prima parte a jocului

CSM CSU Oradea a învins CSM Corona Brașov, scor 81-75, în cadrul etapei a 26-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (23.03). Roș-albaștrii au revenit de la un deficit maxim de 20 puncte în acest meci.

Partida a demarat în cel mai modest mod posibil pentru roș-albaștri. Lipsiți de concentrare și cu un nivel de efort minim, sportivii echipei orădene au fost depășiți la toate capitolele de către o echipă ce a etalat un nivel de energie impresionant, lucru de altfel cunoscut despre CSM Corona Brașov. Oradea a avut numeroase posesii pierdute, nu a găsit ținta de la distanță deloc și a fost inexistentă în defensivă. Sub aceste auspicii s-a desfășurat întregul prim sfert, scorul la capătul acestuia fiind de 29-9.

Nivelul de joc al CSM CSU Oradea nu a fost cu mult mai bun în debutul secvenței a 2-a. Partea pozitivă a fost că bihorenii nu au mai pierdut posesia mingii, dar jocul echipei s-a îmbunătățit cu adevărat spre finalul secvenței a 2-a. Astfel, ecartul a coborât, scorul după 20 minute fiind de 45-39, după triplele semnate Richard și Gotcher, respectiv punctele marcate pe recuperare ofensivă de Baciu. Astfel, la jumătatea partidei Brașovul conducea cu scorul de 45-39.

Sfertul al 3-lea a fost extrem de echilibrat. Formația gazdă a rămas mult timp în avantaj, dar Nijal Pearson, Jon Arledge și Kris Richard au contribuit în faza de atac pentru a reduce din deficit. CSM-ul a reușit să egaleze prin Kris Richard la 61, după care a trecut în avantaj printr-un coș cu fault și liberă transferată de către Gotcher. Secvența s-a terminat cu scorul de 64-64, Andrei Oinaru marcând un coș de trei puncte pe sirenă.

Gotcher a ieșit la rampă în debutul secvenței decisiv și a dus CSM CSU Oradea în avantaj pe tabela de marcaj. Acesta a urcat la două posesii, însă formația de sub Tâmpa a oferit o replică de excepție și a continuat să lupte, restabilind egalitatea la 75 cu trei minute rămase de jucat. A urmat o acțiune individuală semnată Richart, după care Tarolis a punctat din spatele semicercului pentru a mări avantajul orădenilor la cinci puncte. Gazdele nu au mai găsit coșul, roș-albaștrii reușind astfel să obțină victoria în pofida unei prestații nereușite.

Toddrick Gotcher a totalizat 17 puncte, Kris Richard a adăugat 14 puncte, Cătălin Baciu a avut 11 puncte, 8 recuperări, Jon Arledge a terminat cu 11 puncte, iar Nijal Pearson a reușit 10 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări pentru CSM CSU Oradea. CJ Williams a replicat cu 15 puncte pentru CSM Corona Brașov.

CSM CSU Oradea are 13-3 la general și se menține pe locul 2 în clasamentul la zi din TOP 10.

About Author