Categories Fotbal

Repetiție pozitivă pentru derby-ul vestului

 

Fotbaliştii de la FC Bihor au făcut un nou joc bun şi au obţinut un rezultat pe măsură, 4-1, sâmbătă, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, în faţa celor de la Phoenix Buziaş, în cadrul primei etape din play-off-ul Seriei a 8-a a Ligii a III-a.
Este o victorie clară, pe care formaţia roş-albastră a obţinut-o după ce şi-a dominat adversarul şi după ce a mai ratat şi alte ocazii. La pauză scorul a fost 1-0, iar în partea a doua orădenii s-au desprins, marcând gol după gol.
Florin Chitaş a reuşit un eurogol, iar golgheterul Sergiu Jurj nu s-a dezminţit şi a înscris şi el. Cel care a deschis scorul a fost însă Alex Băican, care a înscris cu capul şi care, deşi este fundaş, îşi dovedeşte încă o dată apetitul de gol. De asemenea, Răzvan Gunie şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, după o combinaţie frumoasă pe partea dreaptă, încheiată cu un şut pe jos din interiorul careului.
Timpul frumos a adus destulă lume în tribunele stadionului municipal, iar galeria a fost din nou la înălţime, cântând şi întreţinând atmosfera pe tot parcursul jocului, iar la final a sărbătorit cu jucătorii.

Filmul jocului
Prima ocazie a venit în minutul 4, când fundaşul dreapta orădean Călin Jurj a trimis pe lângă poartă din 15 metri. În minutul 8 însă s-a deschis scorul: Andrei Gîdea a executat înalt o lovitură de colţ de pe dreapta, Krisztian Gagyi a recentrat cu capul şi tot cu capul, din 8 metri, Alex Băican l-a învins pe portarul Flonta.
FC Bihor a continuat să stăpânească jocul, iar în minutul 12 Florin Chitaş a trimis un şut-centrare periculos de pe partea stângă, dar mingea s-a scurs prin faţa porţii oaspeţilor. Două minute mai târziu, acelaşi Chitaş a expediat un şut bun de la 17 metri, dar a reţinut portarul echipei din Buziaş.
În minutul 26, tot Florin Chitaş a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, dar şi peste poartă. Peste zece minute, în minutul 36, orădenii au fost foarte aproape de golul doi. După o lovitură de colţ de pe stânga, mingea a ajuns în faţa careului mic, iar Băican a reluat periculos cu piciorul, dar a scos in-extremis portarul.
O altă ocazie bună a gazdelor s-a petrecut în minutul 42, când Andrei Moga a expediat un şut puternic de la 18 metri, dar mingea a zguduit transversala.
În repriza a doua, în minutul 58, FC Bihor şi-a mărit avantajul, după ce Sergiu Jurj l-a servit la marginea careului pe Florin Chitaş, care şi-a aşezat mingea pe piciorul drept şi a şutat imparabil, la vinclul porţii echipei timişene, scor 2-0.
În minutul 62, Călin Jurj a trimis periculos de pe dreapta la 5 metri de poartă, dar Sergiu Jurj a reluat pe lângă bară. A venit minutul 67 însă, când, după o acţiune tot pe partea dreaptă, mingea a fost trimisă în interiorul careului, de unde Răzvan Gunie a marcat cu un şut pe jos, 3-0.
Nu au trecut decât trei minute şi, în minutul 70, pe o respingere a fundaşilor orădeni, Sergiu Jurj a primit o minge în jumătatea proprie de teren, a făcut o cursă de 50 de metri, a pătruns în suprafaţa adversă de pedeapsă, a driblat în dreapta portarul şi a trimis în plasă, scor 4-0.
Abia, la acest scor a apărut o primă ocazie mai periculoasă şi la poarta orădeană, în minutul 82, când Cristian Grancea a executat o lovitură liberă de la 18 metri, dar peste transversala porţii lui Pînzariu.
Totuşi, pe final, la o fază la care tuşierul a ridicat fanionul, pe motiv de ofsaid, arbitrul central Vladimir Nagy din judeţul Alba, a validat reuşita lui Remus Bobocea, care a trimis în poarta bihoreană, în minutul 87, după o respingere a fundaşilor orădeni.
Jocul s-a încheiat cu scorul de 4-1, iar FC Bihor şi-a mai pus în clasament trei puncte importante şi a ajuns acum la cea de-a 15-a victorie din acest sezon al Ligii a III-a.

Declaraţie antrenor:
„Am făcut o partidă reuşită din toate punctele de vedere. A fost o primă repriză cu un singur gol, dar a fost o singură echipă la cârma jocului. A doua repriză am înscris repede, ne-am descătuşat şi au venit valurile de ocazii şi de goluri. Sunt mulţumit de rezultat, sunt mulţumit şi de joc, chiar dacă a fost un prim joc în play-off cu o uşoară presiune resimţită de băieţi. Am simţit-o şi în cursul săptămânii premergătoare jocului, dar cel mai important este că am luat toate cele trei puncte. Jocul ne dă speranţe că evoluăm de la meci la meci şi nu ne rămâne decât să ne pregătim în continuare într-un mod exemplar, serios şi să abordăm fiecare joc la victorie”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

FC Bihor Oradea – Phoenix Buziaş 4-1 (1-0)
Au marcat: Alex Băican (min. 8), Florin Chitaș (min. 58), Răzvan Gunie (min. 67) şi Sergiu Jurj (min. 70) / Remus Bobocea (min. 87)
FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj (min. 71 L. Tincău), Cs. Preklet (71 Sg. Bactăr), Al. Băican, K. Gagyi – R. Farcaş (cpt.) – Ad. Gîdea (71 B. Vasile), R. Gunie, A. Moga, Fl. Chitaș (min. 78 R. Săutiuț) – Sg. Jurj (71 M. Hosu). Antrenor: Florin Farcaş
Phoenix: D. Flonta – Al. Nagy (min. 68 D. Janu), M. Sturzu, Cr. Mitre (min. 78 O. Pefoura), Sg. Românu, B. Fertu, A. Chistrugă (min. 68 R. Velcan), Cr. Grancea, P. Nicolescu, A. Mada, D. Savu (min. 78 R. Bobocea). Antrenor: Cosmin Petruescu
Au arbitrat: Andrei Vladimir Nagy (Măhăceni – Alba) – Ovidiu Ionuț Sabou și Cristian Antonio Mesaroș (ambii din Cluj-Napoca)

În cealaltă partidă din prima etapă a play-off-ului Seriei a 8-a a Ligii a III-a, la Timişoara, Politehnica s-a impus cu scorul de 2-1 în faţa celor de la CSC Peciu Nou.
În clasament, FC Bihor are acum 49 de puncte, Poli Timişoara a totalizat 42, pe locul 3 se menţine CSC Peciu Nou, cu 36 de puncte.
În etapa viitoare, FC Bihor va juca din nou pe teren propriu, cu Poli Timişoara, sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 17.

About Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *