Categories Alte sporturi

Pușcașele de la CSU Oradea, campioane naționale în proba pe echipe

 

Capitala a găzduit în perioada 24-31 martie finala Campionatelor Naționale de tir sportive, pentru tineret și seniori. Primii care au intrat în focurile luptei pentru titlu de cei mai buni trăgători din țară au fost cei de la categoria tineret (24-17.03). Poligonul “Iosif Sârbu” a purtat noroc și de această dată sportivilor de la CSU Oradea. Elevii antrenați de Adriana Floruța și Vasile Leț au confirmat încă o dată statul de favoriți la medalii, prin cele patru medalii obținute. Titlul în proba de pistol aer comprimat, feminin, individual a fost adjudecat de Toader Annalisa, cu un total de 227,5 puncte. Annalisa a fost la un pas de titlul național și în proba de pistol mixt, unde a făcut echipă cu Bucsias Levente, aceștia trebuind în final să se mulțumească cu medalia de argint a probei, cu 559 de puncte. Echipa de pistol aer comprimat, masculin, a bifat și ea locul doi în clasament. Bucsias Levente, Paul Cristian și Mihai Popa au luptat pentru titlu până la ultimul foc. Tolba cu medalii, la tineret, a fost completată de orădeni de echipa feminină de pușcă, aer comprimat. Alcătuită din Vivianne Mangra, Alexia Lezeu și Bianca Lezeu, aceasta s-a clasat pe locul trei, cu un total de 1836,7 puncte.
Încălziți în finala de la tineret, Toader Annalisa și Bucsias Levente s-au evidențiat și în competiția seniorilor, începută pe 28 martie. Cei doi sportivi au ocupat locul trei în proba de pistol mixt. Aceiași treaptă a podiumului a fost ocupată și de echipa masculină, compusă din Bucsias Levente, Cristian Paul și Daniel Petruț. Echipa feminină a Clubului Sportiv Universitar a fost în schimb cea mai precisă din competiție, în proba pușcă, aer comprimat. Alexia Lezeu, Cristina Stoie și Mangra Vivianne sunt noile campioane naționale ale României, cu totalul de 1845,6 puncte.
Sportivii secției de tir sportive de la CSU Oradea au început deja pregătirea pentru sezonul de glonț, sezon, ce va începe în perioada 25-28 aprilie, la București.

About Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *