Categories Alte sporturi

Medalii importante pentru judoka bihoreni

In urmă cu câtevazile, la Arad in Sala Polivalenta, intr-o organizare foarte buna a CS Universitatea Arad si a Federatiei Romane de Judo, s-a desfasurat Finala Campionatului National de Judo Seniori, individual, competitie care a reunit la start un numar de 172 de sportivi de la 39 de cluburi din Romania.
In intrecerea masculina, printre protagonistii competitiei, s-au numarat si sportivii judoka oradeni de la CSM Oradea, antrenati de profesorii Emil Morar si Dan Fasie, care au participat cu 17 sportivi in competitie, reusind un bilant foarte bun, obtinand 5 medalii (1 aur, 2 argint, 2 bronz) si inca 3 locuri 5.
Performerii oradeni, au fost:
– Adrian Olaru, 66 kg – Campion National – medalie de aur. Revenit in competitii dupa mai multe accidentari suferite anul trecut, Adrian Olaru si-a dominat clar toti adversarii (in ciuda unui parcurs destul de greu, intalnind in primul meci Campionul National de anul trecut al categoriei). Adrian a repurtat 4 victorii la sportivi din Focsani, Deva, Bacau si Cluj Napoca.
– Ioan Dzitac, 73 kg – Vice Campion National – medalie de argint. A avut o evolutie foarte buna, fara emotii, castigand la ippon primele 2 meciuri, pierzand strans finala in fata colegului de Lot National, dinamovistul Laris Bors
– Alex George Cret, 100 kg – Vice Campion National – medalie de argint. Aflat in plin proces de calificare la JO Paris 2024, Alex, a fost menajat de antrenor, in sensul de a nu mai face inca o slabire pentru aceste Campionate Nationale, el a luptat in categoria superioara 100 kg, unde a castigat primele 2 meciuri fara probleme, pierzand strans finala in fata colegului de Lot National si titularul categoriei 100 kg, focsaneanul Gonzalez.
– Daniel Matei, + 100 kg – medalie de bronz. Cu 2 victorii in calificari, 1 infrangere in semifinala categoriei si din nou o victorie in finala mica pentru bronz in fata focsaneanului Farcas, „veteranul” Daniel isi complecteaza cu inca 1 medalie de bronz, impresionantul palmares de medalii obtinute la Campionatele Nationale de-a lungul unei cariere de peste 25 de ani de practicare a judo-ului la cel mai inalt nivel.
– Sebastian Fudulu, 60 kg – medalie de bronz. Mezinul echipei (18 ani). Obtine o medalie importanta de bronz, in urma a 3 victorii si o infrangere, dar reusita lui putea fi mai deplina, cu o concentrare si o mai mare atentie in semifinala cu focsaneanul Dramba.
Alti 3 componenti ai sectiei de judo a CSM Oradea, au pierdut finalele mici pentru bronz, clasandu-se pe locul 5 al categriilor lor de greutate, si anume:
-Robert Boldis, 81 kg – loc 5
– Razvan Bodea, 90 kg – loc 5
– Mircea Pop, 90 kg – loc 5
Au ramas datori de data aceasta, nereusind sa lupte la nivelul asteptat de la ei, Flavius Lungu 66 kg, Maxim Tugulea 81 kg, sportivi inca foarte tineri, care vor avea ocazia sa se revanseze luna viitoare la Campionatele Nationale de Tineret de la Izvorani.

About Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *