Categories Fotbal

Mecanismul bihorean funcționează perfect

 

Fotbaliştii de la FC Bihor au făcut un joc bun şi s-au impus la o diferenţă concludentă, sâmbătă, în deplasare, la Peciu Nou, pe terenul echipei de pe locul 3 din play-off, formaţia locală CSC.

Roş-albaştii au câştigat cu 3-0, după ce la pauză conduceau cu 1-0.

Deschiderea scorului a reuşit-o golgheterul Sergiu Jurj, care a marcat în minutul 30 din penalty, pentru ca în partea a doua, la trei minute de la reluare, în minutul 48, Vadim Calugher să înscrie pentru 2-0, iar în minutul 78, Luca Tincău să închidă tabela, scor 3-0 pentru FC Bihor.

Este cea de-a doua victorie din play-off pentru orădeni, care se distanţează acum la nouă puncte în fruntea clasamentului, după ce Poli Timişoara a remizat doar, scor 2-2, acasă cu Phoenix Buziaş.

La Peciu Nou, FC Bihor putea deschide scorul chiar din minutul 1, însă fundaşul central Csaba Preklet, urcat în atac, a ratat incredibil din şase metri, singur cu portarul. Apoi, Sergiu Jurj a avut o bună ocazie la opt metri de poartă, dar a scos cu piciorul goalkeeperul gazdelor Marian Braşoveanu.
Fundaşul dreapta al orădenilor, Călin Jurj, a intrat şi el în careul advers, după o incursiune pe partea dreaptă şi o combinaţie cu Mihai Gîdea, dar a ratat din şase metri. A venit însă minutul 30, când Alex Băican a fost faultat în careu, arbitrul a dictat penalty, iar golgheterul Sergiu Jurj a transformat pentru 1-0.
Până la pauză, Mihai Gîdea a mai avut şi el o ocazie, dar din 12 metri a trimis puţin pe lângă poartă.

În repriza a doua, la doar trei minute de la reluare, în minutul 48, Florin Chitaş a scos o lovitură liberă la marginea careului de 16 metri. A executat Vadim Calugher, cel care a trimis direct în poartă, ducând scorul la 2-0 pentru FC Bihor.
Calugher a mai avut o oportunitate la 12 de poartă, dar a trimis pe lângă bară.
Şi la 2-0, ocaziile orădene au continuat la poarta echipei din Peciu Nou. Astfel, Andrei Vînău din opt metri nu a reuşit să-l învingă pe portar. De asemenea, după o minge trimisă în careu de Chitaş, Sergiu Jurj nu a reuşit să înscrie din şase metri.
Introdus în minutul 77, Luca Tincău a reuşit să înscrie însă în minutul imediat următor. După o acţiune poziţională a orădenilor, Luca a primit mingea la 17 metri, în poziţie centrală, a pivotat şi a şutat la colţul lung, scor 3-0 pentru FC Bihor.
La acest scor a apărut şi prima ocazie mai periculoasă a gazdelor, după o minge înălţată în careul orădean, dar scoasă de portarul Mihai Pînzariu, la 4 metri de poartă.
Ultima ocazie mai periculoasă a jocului a aparţinut tot orădenilor, prin Bogdan Vaslie, care a şutat de la opt metri, peste poartă.

„Am făcut un joc bun, chiar foarte bun, pe un teren greu, la o echipă destul de matură şi care îşi vinde destul de greu pielea pe teren propriu. Noi am prezentat astăzi o echipă care s-a remontat după supărarea jocului cu Timişoara, am văzut la băieţii mei o echipă agresivă, o echipă concentrată  din minutul 1 până în minutul 90. Nici nu ştiu ce să mai spun, pentru că, într-adevăr, cred că a fost unul dintre cele mai bune jocuri de anul acesta şi nu pot decât să-i felicit pe băieţi pentru tot ceea ce au făcut. Au avut o organizare bună, atitudine bună, cu responsabilităţi, atât pe jocul ofensiv, cât şi pe jocul defensiv. Ne-am creat foarte multe ocazii, am avut oportunităţi multe, am şi înscris trei goluri, aşa că victoria clară a fost pe deplin meritată”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

CSC Peciu Nou – FC Bihor Oradea 0-3 (0-1)
Au marcat: Sg. Jurj (min. 30 din penalty), V. Calugher (min. 48) şi L. Tincău (min. 78)
CSC Peciu Nou: M. Braşoveanu – M. Rosemblum, M. Matei, A. Ganea (min. 46 E. Ştefan), M. Enciu, I. Mera, E. Amariei (min. 46 Ad. Vlădic), F. Dobie (67 M. Giuricici), A. Ignea, N. Voroş (min. 60 I. Fandel) şi Ov. Radu (min. 46 C. Ureche). Antrenor: Robert Frusa
FC Bihor: M. Pânzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, A. Băican (min. 46 Sg. Bactăr), K. Gagyi – R. Farcaş, V. Calugher, A. Vînău (min. 70 A. Moga) – M. Gîdea (min. 77 Sg. Ciocan), Sg. Jurj (min. 77 L. Tincău) şi Fl. Chitaş (min. 70 Bg. Vasile). Antrenor: Florin Farcaş
Au arbitrat: Adelin Pavel (Osica de Jos – Olt) – Rareş Meres şi Ionuţ Ovidiu Sabou (ambii din Cluj Napoca)

Cum în celălalt joc al etapei a III-a din play-off-ul Seriei a 8-a a Ligii a III-a, desfăşurat tot sâmbătă, la Timişoara, Politehnica şi Phoenix Buziaş au remizat cu scorul de 2-2, în clasament FC Bihor s-a desprins acum la 9 puncte de Poli şi la 14 de CSC Peciu Nou. Astfel, FC Bihor are 53 de puncte, Poli Timişoara – 44 de puncte, CSC Peciu Nou – 39 de puncte, iar Phoenix Buziaş – 33 puncte.

Ca urmare, după această etapă, FC Bihor a făcut un pas mare către barajul de promovare.

În etapa viitoare, sâmbătă, 20 aprilie, FC Bihor va juca tot în deplasare, pe terenul celor de la Phoenix Buziaş, în timp ce Poli Timişoara va evolua pe terenul echipei din Peciu Nou.

About Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *