Categories Alte sporturi

Dărăban & Sturzu își păstrează supremația!

30 de echipe, 60 de jucători, zeci de meciuri în cadrul etapei a etapei a 4-a a Circuitului „Oradea Joacă Padel”. Și numeric dar și valoric turneul s-a ridicat la un excelent nivel.
Finala profesioniștilor a adus față în față patru prieteni, antrenori, foști jucători de tenis iar nivelul întâlniri a fost de excepție: Andrei Dărăban & Bogdan Sturzu vs Emil Bronț & Horia Matei. Primul set al finalei profesioniștilor a depins de o singură ”minge”. Bronț și Matei au avut 5-4 dar adversarii au împins meciul în tie-break. Din nou Bronț și Matei au avut 5-4 dar Dărăban și Sturzu au câștigat trei mingi consecutive și implicit setul. Calitativ a fost cel mai bun set văzut, în 2024, la Padel Arena Oradea. Setul doi n-a avut istoric iar Dărban & Sturzu au învins cu 7-6, 6-1 și au câștigat turneul. Locul 3 a fost obținut de clujenii Gabi Dan & Ors Pasztor care au trecut în finala mică de ceilalți semifinaliști, „viitorul” padelului orădean, doi tineri talentați: Raul Zaharia & Rareș Secară.
Pentru Andrei Dărban acesta este al treilea turneu consecutiv câștigat în circuitul orădean, iar cu 75 de puncte este lider solitar al ierarhiei generale, urmat de Horia Matei (70 de puncte) și Emil Bronț (68) respectiv Bogdan Sturzu (62).
La nivelul amatorilor, după aur și argint „doctorii” Ionuț Codrean & Cristi Bobîlcă au luat un „bronz”. Victoria a revenit tandemului timișorean format din Daniel Neacșu și Denis Sas care s-a impus în marea finală în fața revelației, echipa formată din Georgian Stancovici și George Leucuța.
„Suntem impresionați de numărul mare de echipe dar și de nivelul de joc. S-a format o comunitate în acest circuit și sperăm să ne menținem pe această linie constructivă care u poate duce decât la un progres calitativ”, a precizat Spiros Baltsavias, promotor al padelului în această parte de țară.
În cele patru etape disputate până acum au punctat 108 jucători. Următoarea etapă, a 5-a din calendar, se va desfășura sâmbătă, 11 mai.

About Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *