Categories Polo

Au început pozitiv disputa cu Rapid

CSM Oradea a învins Rapid București, scor 12-9, în Meciul 1 din „finala mică” a Superligii Naționale de polo pe apă – ediția 2023/24. Partida s-a desfășurat sâmbătă (20.04), la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea.

Jocul a demarat sub semnul echilibrului și cu un iureș ofensiv la ambele porți. CSM Oradea a fost mai mereu în avantaj, dar Rapid a replicat prompt. După opt minute de joc scorul a fost de 5-4. Avantajul gazdelor a urcat la 8-5 după 16 minute de joc, iar în debutul reprizei a 3-a s-a ajuns la scorul de 10-5.

Rapid a continuat să lupte și s-a apropiat pe tabela de marcaj, scor 10-8, la intrarea în secvența decisivă. De asemenea, scorul a indicat 11-9 cu două minute înainte de final, dar amfitrionii au gestionat situația și au rămas în avantaj până la capătul confruntării. David Belenyesi a închis tabela de marcaj cu un șut puternic și bine plasat.

Ferenc Czenk a înscris de trei ori, David Belenyesi, Levente Vancsik, Petar Velkic și Mihnea Gheorghe au marcat câte două goluri, iar Vlad Dragomirescu a avut o reușită pentru CSM Oradea. Manuel Klutsch a replicat du trei reușite în contul lui Rapid București.

Scorul general al seriei ce va stabili numele ocupantei celei de-a 3-a trepte a podiumului la încheierea ediției de campionat 2023/24 este de 1-0 pentru CSM Oradea. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide.

Meciul 2 se va desfășura sâmbătă (27.04), ora 11:00, tot la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. Intrarea este liberă.

About Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *