Categories Baschet

Au crescut ritmul constant, pentru o victorie categorică

CSM CSU Oradea a învins CSO Voluntari, scor 96-76, în Meciul 2 din semifinalele Ligii Naționale Getica 95 la baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe, în cursul zilei de sâmbătă (27.04).

Partida a început extrem de spectaculos cu numeroase reușite la ambele panouri. Opt schimbări s-au consemnat la conducere și cinci situații de egalitate au fost înregistrate pe parcursul secvenței inaugurale. Scorul după zece minute de joc era de 26-24 în favoarea gazdelor.

Sfertul al 2-lea a consemnat desprinderea roș-albaștrilor. Aceștia au evoluat cu un nivel de energie remarcabil, dublat de precizie în execuție, inclusiv la finalizare. Abdul Gaddy și Jonathan Arledge au fost impresionanți de la distanță și au contribuit în alte aspecte ale jocului. De cealaltă parte, Lucas Tohătan a fost de neoprit pentru defensiva gazdelor. La jumătatea partidei scorul era de 57-40.

Repriza secundă a început echilibrat. Oradea a reușit să mențină controlul pe tabela de marcaj, dar Voluntari a depus un efort remarcabil în încercarea de a recupera din deficit. A reușit acest lucru, însă roș-albaștrii au stăpânit situația, menținând în permanență un avantaj de peste zece puncte. La capătul secvenței a 3-a scorul era de 74-61.

Formația antrenată de Cristian Achim a dominat în manieră categorică lupta la recuperare și a controlat spațiul de trei secunde, având un număr dublu de puncte marcate din această zonă a terenului, având în jucătorii de pozițiile 4-5 patru din primii cinci marcatori în acest meci. Voluntari a venit la zece puncte, dar acest ecart s-a dublat până la final.

Donatas Tarolis a totalizat 22 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții, Abdul Gaddy a adăugat 14 puncte, Jon Arledge a terminat cu 14 puncte, 8 recuperări, iar Lennard Freeman a încheiat cu 13 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții pentru CSM CSU Oradea. Kris Richard a bifat 9 puncte și 7 pase decisive. În replică, Lucas Tohătan a reușit 22 puncte, 2 intercepții, Rashard Odomes a adăugat 13 puncte, iar Trevon Allen a încheiat cu 11 puncte pentru CSO Voluntari.

Atmosfera de la meci a amintit celor mai vechi dintre suporteri de memorabilele prestații din trecut ale roș-albaștrilor, împinși de la spate de un public entuziast. Acesta și-a adus din plin aportul la o nouă victorie a CSM-ului în lupta pentru un loc în finala campionatului.

Scorul general a devenit 2-0 pentru CSM CSU Oradea. Seria se mută la Voluntari, acolo unde are loc Meciul 3. Acesta se va disputa miercuri (01.05), ora 19:00.

About Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *