Categories Alte sporturi

Aur european pentru tirul cu arcul orădean

O deosebit de valoroasă performanţă a fost obţinută de una dintre trăgătoarele Clubul Sportiv Redpoint Oradea (dublu legitimată la C.S. Crişul Oradea), la unul dintre cele mai apreciate evenimente sportive europene de tir cu arcul, Cupa Veronica, desfaşurată la Kamnik (Slovenia). Acest concurs este o competiţie unică în felul ei, de clasament mondial (contează în clasamentul mondial şi se pot omologa recorduri mondiale).

Mara Mihociu are 16 ani şi este elevă în clasa a IX-a B la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. Sportiv complex, Mara mai face încă un sport de performanţă în paralel cu tirul cu arcul, unde are de asemenea rezultate foarte bune.

Campioană naţională indoor la cadete (under 18), membră a lotului naţional, Mara Mihociu a reuşit să obţină, în acest weekend, o performanţă excelentă: locul I şi medalia de aur la Cupa Veronica (Kamnik, Slovenia), una dintre cele mai apreciate competiţii de tir cu arcul, la nivel mondial. La acest eveniment sportiv participă cam toţi marii campioni ai momentului, peste 300 de arcaşi de la diviziile recurve şi compound, din circa 30 de ţări, inclusiv Brazilia, Israel, Egipt, Insulele Feroe, Sudan sau Statele Unite

Instalată confortabil pe locul doi în calificări (72 de săgeţi pe distanţa de 50 de metri) cu 619 puncte, Mara a trecut de prima rundă de eliminatorii cu un bye (pauză, datorită locului ocupat), apoi a dispus relativ simplu de Ivana Mavračić (Croaţia) în al doilea meci, ajungînd între primele patru sportive la categoria ei. În meciul pentru medalia de aur, Mara Mihociu a câştigat cu 133 de puncte în faţa italiencei Maya Fuccaro (129 de puncte). Rezultatele C.S. Redpoint se datorează şi susţinerii Primăriei Oradea, Agroind Cauaceu, Rivolto Cons, Golde Oradea, Blue Container Aleşd şi Turism Felix. Sportivii C.S. Redpoint se pregătesc acum pentru campionatele naţionale outdoor, Cupa României şi Campionatul European.

Clubul orădean are în pregătire numeroşi sportivi tineri, care ar putea genera rezultate deosebite atât naţionale cât şi internaţionale dacă ar fi susţinuţi mai puternic de autorităţile locală şi judeţeană sau de comunitatea orădeană de afaceri. „Astfel de sportivi de elită merită sprijiniţi, în orice formă, pentru că ei reprezintă viitorul sportului olimpic din Oradea şi Bihor. Suntem foarte bucuroşi că am înfiinţat secţia de tir cu arcul, avem rezultate din ce în ce mai bune”, spune Pető Dalma Csilla, directorul C.S. Crişul Oradea.

About Author