Nevoia de exprimare

emerich_jeneide Lucian Popa

„La mulţi ani nea Imi”, să te bucuri mereu pentru ceea ce ai realizat

Am decis să fac înfiinţez o nouă rubrică. Sper să merite. Deşi am promis să fac o analiză sportivă scrisă după fiecare week-end în care să aleg un eveniment important să-l comentez, e timpul şi pentru lucruri pozitive în domeniul sportului.

Vineri 22 martie antrenorul emerit Emerich Jenei împlineşte frumoasă vârstă de 76 de ani. Eu spun că nu o arată. Lumea poate să aibă altă părere. Cert este că trebuie să fim mândri că singurul antrenor român care a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu o echipă românească şi anume Steaua Bucureşti în 1986 locuieşte în Oradea.

Poate la această oră îl cunosc cel mai bine dintre presarii locali. Poate nu. Cine ştie… Am fost în multe locuri împreună, în care am stat împreună şi am discutat diferite subiecte. Vorbeşte cursiv, lejer şi mereu cu echilibru. Nu jigneşte şi nu acceptă să fie jignit. Mari calităţi pentru un om de rând… Acceptă laudele iar criticile sunt mereu aşa (cu perdea), cu înţelese vaste. Un singur subiect îi acaparează mereu atenţia. Steaua Bucureşti! Nu numai că e mereu interesat ci şi a suferit când echipa a avut momente mai puţin bune. Cu alte cuvinte are o „inimă” de stelist. Şi trebuie respectat pentru asta.

E interesat mereu de evenimentele sportive din Oradea şi nu numai, participă de multe ori însoţit de nepot, Viorel Vancea, Cornel Sime sau Nelu Zare pentru că iubeşte sportul. Cu toţii sunt oameni de calitate. Dar mereu familia în special nevasta dânsului i-a fost mereu alături. Mare om, mare calitate, mare nevastă…

Am auzit şi voci care l-au contestat, ca om, rar ca antrenor. Se poate, nimeni nu e perfect. Lumea uită repede că le faci un bine şi niciodată când le faci un rău.

Mesajul cred că ar trebui să fie unul simplu, să se bucure mereu de fiecare zi şi de ceea ce a realizat. Este o onoare pentru mine ca om să-l salut şi să mă salute. Poate exagerez dar face parte din meserie. Poate nu… oricum, sper să ne salutăm şi peste zece au poate cine ştie douăzeci de ani. Până atunci, multă sănătate alături de cei dragi. „La mulţi ani nea Imi”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *