Noile investiții în natație sunt bine venite în Bihor

În urmă cu câteva zile, s-au făcut primele probe de funcționare ale bazinelor de înot didactice din Săcueni. Au fost testate sistemele de tratare și încălzire a apei, astfel că execuția proiectului de la Săcueni este aproape de final. În prezent se mai lucrează la finisaje.
Vă reamintim că în județul Bihor se construiesc șapte complexe cu bazine de înot didactice, în Nucet, Beiuș, Ștei, Salonta, Marghita, Valea lui Mihai și Săcueni, cel din urmă fiind în cel mai avansat stadiu al lucrărilor.


Orașele Săcueni, Beiuș, Ștei, Marghita, Salonta și Valea lui Mihai vor avea câte un complex cu două bazine de înot didactice, de dimensiuni 25×12.5 m, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. În Nucet va fi construit un singur bazin, de tip semi-olimpic, cu dimensiunea 25 m x 12,5 m. Bugetul alocat pentru întreaga investiție este de 35,7 milioane de lei. Cu excepția orașului Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localități este responsabilă de lucrări firma Costa Voc Impex SRL. Consiliul Județean Bihor, prin Asociația de Dezvoltare Durabilă Bihor, gestionează programul de realizare a bazinelor didactice, al căror scop este acela de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului.

Distribuie

About Author