Antrenorul Virgil Preda, vicepreședinte al FR Atletism

Fosta campioană olimpică la săritura în lungime Anişoara Cuşmir-Stanciu a fost aleasă miercuri în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, după ce la Adunarea Generală de alegeri l-a învins pe preşedintele în exerciţiu Florin Florea în al doilea tur de scrutin, cu 131 voturi la 85.

La alegerile organizate în cadrul Romexpo, care au durat peste 8 ore şi jumătate, au candidat pentru funcţia de preşedinte al FRA fosta campioana olimpică la maraton Constantina Diţă, campioana olimpică la săritura în lungime Anişoara Cuşmir-Stanciu, preşedintele în exerciţiu Florin Florea şi fostul preşedinte al instituţiei, Sorin Matei.

În primul tur de scrutin, Anişoara Cuşmir a obţinut 74 de voturi, Florin Florea, 64, Sorin Matei, 54 şi Constantina Diţă, 41.

Pentru cele 4 funcţii de vicepreşedinte au fost aleşi Nicoleta Grasu (137 de voturi), Virgil Preda (115), Cristina Man (104) şi Cristian Dragomir (76). Pentru funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism au candidat Traian Badea, Silviu Casandra, Cristian Eugen Dragomir, Nicoleta Grasu, Ingrid Vasilica Istrate, Maria Cristina Man, Oana Manuela Pantelimon, Virgil Preda şi Neculai Curta.

Așadar după o lungă carieră în antrenorat, și în care a obținut toate titlurile naționale la toate categoriile de vârstă în cadrul diferitelor probe de sărituri, Virgil Preda (foto) va fi unul dintre vicepreședinții FRA. De asemenea Ligia Bara a devenirt campioană mondială de junioare, fiind un produs 100 % al soților Preda la fel ca și alți mulți peformeri orădeni.

În vârstă de 58 de ani, Anişoara Cuşmir-Stanciu este o fostă campioană olimpică la săritura în lungime, la Los Angeles, în 1984. Ea mai deţine în palmares titlurile de vicecampioană mondială şi europeană.

Maestru emerit al sportului, Anişoara Cuşmir-Stanciu a primit Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de ofiţer, în anul 2000. Ea a activat ca antrenor în cadrul secţiei de atletism a CSA Steaua şi a coordonat lotul olimpic de atletism la JO din 2016 de la Rio de Janeiro.

La Adunarea Generală a Federaţiei Române de Atletism au participat 234 de membri, din 249 cu drept de vot.

About Author