Continuitatea sportului orădean asigurată printr-un nou procotol

Familia celor de la Crișul Oradea s-a mărit în ultimul an o dată cu venirea la conducerii directoarei Peto Dalma. Acesta a încercat să nu spună cuvântul NU niciunei secții și mai ales oricărei colaborări sau protocol benefic sportului. În aceste condiții Crișul Oradea are nu mai puțin de 25 secții dintre care 15 funcționale.

Au fost desființate patru secții și anume fotbal-tenis, volei, radioamatorism și modelist, și au apărut două noi tenis de câmp și triathlon.

În cursul dimineții de marți 9 august, Pato Dalma alături de Daniel și Ioana Anica au adus la cunoștință o analiză a secției de baschet feminin în ultimii ani.

A fost defapt o aducere la cunoștință a activității clubului într-o secție care a dat constant junioare spre lotul național și în care s-a muncit în condiții dificile de pandemie. Încă de la început, trebuie precizat faptul că, Crișul are o piramidă în baschetul feminin foarte bine definită cu echipe la Under 14, 15, 16, 17, 18 și din acest sezon, 2022-2023 o echipe de junioare mari Under 19. Asta cu ajutorul colaborării cu CS Universitatea, exact ca și la polo, și anume toate junioarele care vor trece la seniorat vor avea prima opțiune de a juca la CSU. Dacă vor deveni și studente este cu atât mai bine. Ministerul Tineretului și Sportului permite posibilitatea de a oferi o indemnizație de efort, cazare sau masă pentru sportivii legitimați la orice club universitar.

De asemenea orice senior într-o secție individuală sau de echipă are posibilitatea privată a e primi fonduri nelimitate în funcție de performanțele obținute. Viitorul bacshetului feminin orădean suntă interesant și totodată optimist în condițiile în care cel puțin peste un sezon ăpoate maxim două din nou Oradea va avea o echipă de senioare în Liga Națională de baschet feminin. Un alt aspect de menționat, dacă vârfurile sunt convocate la lotul național, mai există o altă opțiune și anume bacshetul feminin 3×3, în plină ascensiune cu calificare la Campionatele Mondiale și care are nevoie de continuitate. Într-o altă oridnie de idei, Crișul Oradea a asigurat până în luna agust a anului 2022 calendarul competițional al tuturor secțiilor cheltuind practictot bugetul alocat anului calendaristic. Pato Dalma așteaptă rectificarea bugetară, normală sau obișnuită din august sau cel puțin septembrie prin care vor fi alocate din nou fonduri, prioritar este continuare activității echipelor înscrise în competițiile de juniori, polo, înot, baschet sau orice altă secție care va participa la întrecerile naționale.

About Author