Categories Tenis

Trofeul Damaco a ajuns la o ediție jubiliară

CS Sănătatea (administratori Dorina și Iosif Kovács) organizează în perioada 27-31 august turneul național de tenis dotat cu Trofeul Damaco. Competiția are ca partener oficial firma Damaco Cemtrade – Eurocassa (patron Diana Borza). Bugetul turneului este de circa 10.000 de lei. Turneul se va afla în acest an la cea de-a 20-a ediție, fiind una dintre cele mai vechi competiții de tenis din Oradea, în perioada de după 1989. Întrecerile se vor desfășura la categoriile de vârstă 10, 12, 16 și 18 ani, masculin și feminin, la simplu și dublu. Turneul are categoria 1, respectiv categoria 2 la 16 ani.

Meciurile se vor desfășura pe cele 7 terenuri de zgură ale bazei sportive Sănătatea. Arbitrul turneului va fi Lucian Ghia (Brașov). Se vor folosi mingi Dunlop, respectiv Artengo la categoria de vârstă 10 ani. Jucătorii clasați pe podium la toate categoriile de vârstă vor fi recompensați cu diplome și cupe. Până ieri, la Trofeul Damaco erau înscriși 65 de concurenți.

Directorul turneului, Iosif Kovacs, a dorit să remarce numărul redus de tenismeni orădeni care și-au anunțat participarea la competiție, în special la categoriile mici de vârstă. „La categoria 10 ani fete de exemplu, s-au înscris până acum doar două concurente, niciuna nefiind din Oradea. De altfel, numărul sportivilor orădeni înscriși este destul de redus, mai ales la categoriile mici de vârstă. Acest lucru este greu de explicat, în condițiile în care în Oradea activează numeroși antrenori de tenis”, a declarat Iosif Kovacs.

About Author