Categories Handbal

Orădenii amână cîștigarea primelor puncte în clasament


CSM Oradea a fost învinsă de HC Buzău, scor 31-36, într-un meci desfășurat sâmbătă (01.10), contând pentru etapa a 6-a din Liga Zimbrilor la handbal masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe.

A fost o partidă extrem de spectaculoasă, cu numeroase realizări pe tabela de marcaj. CSM-ul a început mai bine și s-a instalat la conducere și s-a desprins la trei lungimi, scor 13-10, după 18 minute de joc. Finalul reprizei a consemnat o cădere în jocul ofensiv al orădenilor, iar apărarea a continuat să lase de dorit. Astfel, buzoienii au profitat și au preluat conducerea. Oaspeții au plecat în avantaj la vestiare, scor 19-16.

Oaspeții au trecut în control în debutul repriei secunde. Aceștia au marcat primele goluri, dar bihorenii au egalat la 22 și 23. HC Buzău a găsit drumul spre poartă și s-a desprins la cinci lungimi. Finalul partidei nu a adus revirimentul mult dorit din partea echipei gazdă. Pe lângă faptul că sunt o echipă nou promovată cu jucători noi, și brigada de arbitrii din Cluj, a avut o contribuție majoră la obținerea victoriei oaspeților, ei ciupind așa discret echipa locală. Mai mult bihorenii au ratat nu mai puțin de patru aruncări de la 7 metri, un lucru nepermis dacă vtrei să câștigi.

Emilian Turcu a înscris 9 goluri, fiind secondat de Boșca autor a 6 goluri. Kovacs și Ivancenco au punctat de câte cinci ori fiecare pentru CSM Oradea. De cealaltă parte s-a evidențiat Glendza a reușit să înscrie de 9 ori, iar Broască a marcat de 7 ori.

În urma acestui rezultat, CSM Oradea are șapte înfrângeri din tot atâtea meciuri disputate. Urmează o pauză de trei săptămâni pentru formația antrenată de George Tăutu. Astfel, pe 22 Octombrie, orădenii se duelează cu sCM Politehnica Timișoara, într-un meci contând pentru etapa a 8-a.

About Author