Categories Handbal

România și-a adjudecat din nou Trofeul Carpați

Echipa naţională de handbal feminin a României a încheiat a câștigat Trofeul Carpaţi, după ce a învins reprezentativa Spaniei, scor 25-23, în ultimul meci de la Bistrița.

Florentin Pera a început jocul cu Dumanska – Dincă, Neagu, Buceschi (Mițicuș în apărare), Pristăvița, Seraficeanu și Pintea, însă jocul ofensiv a suferit mult, MVP-ul primei reprize fiind Yulyia Dumanska. De notat că după două goluri consecutive înscrise pe relația Neagu – Pintea, a urmat o serie de 4 erori la jocul cu pivotul, la acestea adăugându-se multe ratări în situații de la 1 la 1 cu portarul și pase greșite. În ciuda unei evoluții modeste a liniei de 9 metri în primele 30 de minute, România a început repriza a doua în aceeași formulă, lăsând pe bancă jucătoarele care înscriseseră vineri jumătate din golurile reușite contra Serbiei.

În aceste condiții, Spania ne-a condus în mai multe rânduri, după care intrările Sorinei Grozav și Biancăi Bazaliu au făcut diferența, golurile acestora dovedindu-se decisive. Un plus pentru Sorina Grozav, care și-a asumat de mai multe ori responsabilitatea aruncării în momente dificile, ea reușind să înscrie ultimele 5 goluri ale naționalei noastre în ultimele 5 minute. Astfel s-a scris istoria celui de-al treilea meci din mandatul lui Florentin Pera, disputat cu o lună înainte de europene. Au fost și bune și rele în jocul echipei noastre la Trofeul ”Carpați” și cade în sarcina selecționerului și a colectivului său tehnic de a face reglajele de rigoare după reunirea din 24 octombrie.

ROMÂNIA – SPANIA 25-23 (11-10) România: Dumanska, Ciucă, Hosu – Grozav 7, Pintea 5, Ostase 4, Bazaliu 3, Neagu 2, Seraficeanu 2, Dincă 1, Badea 1, Pristăvița, Buceschi, Mițicuș, Harabagiu. Antrenori: Florentin Pera, Bogdan Burcea.

Tricolorele pregătesc participarea la Campionatul European din acest an, la care vor juca în grupa C, cu reprezentativele Olandei, Macedoniei de Nord şi Franţei.

Naţionala României va participa pentru a 14-a oară la turneul final al CE, iar ediţia din 2022 va avea loc între 4 şi 20 noiembrie şi va fi găzduită de oraşele Ljubljana, Celje, Skopje şi Podgorica.

About Author