Categories Fotbal

Lionel Scaloni selecționerul anului 2022

Argentina a reușit să își pună în vitrină titlul mondial, după o finală epică cu Franța, adjudecată la loviturile de deparajare în cadrul turneului final din Qatar. Grație acestui rezultat, Lionel Scaloni, cel care a fost și cel mai tânăr tehnician de la CM, a fost numit selecționerul anului 2022.
Lionel Scaloni, Head Coach of Argentina, celebrates with the FIFA World Cup Qatar 2022 Winner’s Trophy after the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar.
Lionel Scaloni, Head Coach of Argentina, celebrates with the FIFA World Cup Qatar 2022 Winner’s Trophy after the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar.

Argentina a reușit la finalul lui 2022 să devină campioană mondială, succes așteptat de aproape patru decenii. Unul dintre artizanii acestei performanțe a fost selecționerul „Pumelor”, Lionel Scaloni, cel mai tânăr tehnician din Qatar.
Rezultatul uriaș obținut alături de naționala Argentinei l-a făcut pe Scaloni să fie desemnat și cel mai bun selecționer al anului 2022 de către Federația Internațională de Istorie și Statistică (IFFHS), potrivit mundodeportivo.com.
Hugo Lloris și-a anunțat retragerea de la naționala Franței! Mesajul emoționant al portaruluiHugo Lloris și-a anunțat retragerea de la naționala Franței! Mesajul emoționant al portarului

Acesta este plasat în topul ierarhiei pentru 2022, având un punctaj net superior față de ocupantul locului secund, selecționerul vicacampioanei mondiale, Didier Deschamps.

Lionel Scaloni a devenit campion mondial cu Argentina la finalul anului 2022, reușind să pună în vitrină cel de-al treilea titlu mondial din istoria țării.
Chiar dacă a avut un început dificil de turneu, cu înfrângerea neașteptată în fața Arabiei Saudite, scor 1-2, Scaloni a știut să își remonteze băieții, care au fost fără de greșeală până în ultimul act.
În finală au condus ostilitățile, după ce au preluat conducerea rapid în disputa cu Franța, dar au tremurat pe final, atunci când Mbappe a sunat adunarea. În cele din urmă argentinienii nu au putut scăpa printre degete succesul și s-au încoronat campioni mondiali după loviturile de departajare.
Grație acestui rezultat, Lionel Scaloni a fost numit selecționerul anului 2022, având o distanță colosală față de ocupantul celei de-a doua poziții, selecționerul Franței.
Ierarhia înregistrată în teren, pe iarba din Qatar, nu s-a menținut și în ceea ce privește completarea ultimei poziții a podiumului, căci locul al treilea i-a fost atribuit selecționerului Marocului, Waid Regragui, care a pierdut finala mică disputată în fața Croației.
Top 10 cei mai buni selecționeri din 2022 potrivit IFFHS:
1. Lionel Scaloni (Argentina) – 240 de puncte
2. Didier Deschamps (Franţa) – 45 de puncte
3. Walid Regragui (Maroc) – 30 de puncte
4. Zlatko Dalic (Croația) – 20 de puncte
5. Hajime Moriyasu (Japonia) – 15 puncte
6. Louis van Gaal (Olanda) – 10 puncte
7. Gregg Berhalter (Statele Unite) 10 puncte
8. Hervé Renard (Arabia Saudită) – 5 puncte
9. Tite (Brazilia) – 5 puncte
10. Pablo Bento (Coreea de Sud) – 5 puncte
„Încă nu-mi dau seama pe de-a întregul, dar e frumos să fii campion mondial”, şi-a început Scaloni discursul imediat după ce a devenit campion mondial cu Argentina, pentru ca apoi să puncteze: „Nu îmi vine să cred că am suferit atât de mult. Suntem făcuți să suferim și această echipă reacționează la orice. Sunt mândru, sunt entuziasmat şi sunt uşurat. Este tot meritul lor, al băieţilor. Avem un grup incredibil”.
Întrebat care a fost secretul Argentinei în Qatar, Scaloni a explicat că totul a ţinut de încrederea jucătorilor şi de faptul că aceştia s-au susţinut unul pe altul permanent.

About Author