Categories Fotbal

FC Bihor câștigă triunghilarul de la Arad

FC Bihor Oradea a câștigat, astăzi, turneul în trei disputat pe terenul sintetic Motorul, din Arad, în compania celor de la Crișul Chișineu Criș și Corvinul Hunedoara, alte două formații cu preteneții din Liga a 3-a, dar din serii diferite. Elevii lui Florin Farcaș au trecut cu 2-1 de Crișul și au remizat la zero cu Corvinul. În fine, remiză alabă a ieșit și în ultimul meci al „triunghiularului”, între Crișul și Corvinul. Dar, să luăm pe rând meciurile arbitrate de Sorin Saladea, Alina Mihoc și Daniel Tal:

FC Bihor – Crișul Chișineu Criș 2-1

Pe locul 3 în Seria 10, FC Bihor Oradea a dispus de Crișul, aflată pe poziția a 4-a în C8. Juniorul Andrei Chindlea a deschis scorul în minutul 5 cu un șut la vinclu expediat de la circa 22 de metri lateral stânga: 1-0. Formația lui Dan Stupar a reacționat după numai 5 minute, când David Popa a primit o pasă filitrantă de la Janu și l-a învins pe Nergheș. Golul victoriei l-a reușit Sergiu Jurj, în minutul 29, care a fructificat pasa venită de la Adi Popa, cu un șut din 7 metri trimis la colțul scurt (2-1). Tot David Popa (în două rânduri) și Toboșaru au mai avut ocazii importante de gol pentru divizionara terță arădeană.

Formații:

FC Bihor: Ed. Nergheș – R. Clemeniuc, Al. Popa, D. Lupe, I. Ban. R. Farcaș, A. Hosu (23 A. Moga), R. Gunie, Ad. Popa, A. Chindlea, Sg. Jurj.

Crișul: Iliescu – Haloș, Hreniuc, Burlă, Siminic – Iuga, Grigore – Vecerdea, Janu, Toboșaru – D. Popa.

Corvinul – FC Bihor 0-0

Pentru orădeni, a urmat confruntarea cu Corvinul Hunedoara, liderul neînvins din seria a 9-a, formație cu care anul trecut s-a duelat la baraj, când ambele formații jucau sub o altă denumire (CAO vs CS Hunedoara). Partida a avut un ritm bun, dar niciuna dintre formații nu a găsit drumul spre gol astfel că s-a terminat cu scorul de 0-0.

Formații:

FC Bihor: R. Bob – C. Jurj, A. Gal. D. Stan, L. Ioviță, Cl. Petruș, T. Serediuc (35 Sg. Jurj), C. Roșu, A. Gheorghiță (35 R. Gunie), M. Hosu.

Corvinul: Blaga – Iacob, Elton, Garutti, Neacșa, Hergheligiu, Curtean, Bradu, Pîrvulescu, Lupu, Mercioiu.

Crișul Chișineu Criș – Corvinul 0-0

Concluzia „triunghiularului” au scris-o Crișul și Corvinul cu o remiză albă vie. Curtean a lovit bara cu un șut de la 18 metriu, dar și formația de pe Crișul Alb a avut situațiile sale de poartă, prin Dinu, Janu și mai ales Toboșaru, Lefter intervenind decisiv la șutul micuțului mijlocaș de bandă a lui Stupar și Lung. A fost și un duel aprig din punct de vedere fizic, iar Neacșa și-a pierdut cumpătul și a fost eliminat de pe teren sau mai bine spus a fost înlocuit cu arădeanul Mercioiu.

Formații:

Crișul: Iliescu – Haloș (70 Bortiș), Pașca, Pavel, Burlă (80 Haloș) – Kone, Dinu – Bickling , Janu (65 Grigore), Toboșaru (65 Iuga) – D. Popa (80 Janu)

Corvinul: Lefter – A. Vlad, Pop, Elton, Mar – Mitran, Chindriş, Curtean, Pîrvulescu – Coman, Mercioiu.

Florin Farcaș (FC Bihor): „Au fost teste utile în fața unor echipe bune din seriile unde activează. În primul joc cu Crișul am înscris de două ori, ne-am mai creat și alte ocazii, una peste alta o victorie meritată. Al doilea joc a fost mai echilibrat, având în vedere și valoarea adversarului, Corvinul fiind o echipă cu obiectiv declarat promovarea. Ne-am creat situații bune prin Hosu, Gheorghiță și Jurj, dar se simte încă o anumită stare de oboseală, normală în această perioadă, dar suntem pe un drum bun și rezultatele ne dau încredere”.

About Author