Categories Fotbal

Antrenorii români nu mai au căutare peste hotare

Dintre antrenorii români care activează în străinătate, cei mai mulți se află în afara Europei, mai precis în zona Golfului Persic. Iată, pe scurt, situația celor mai importanți tehnicieni care activează peste hotare.

 

*Mircea Lucescu (Dinamo Kiev) – Se pregătește de reluarea campionatului, în martie, după pauza de iarnă. Deocamdată, echipa sa ocupă locul 3, cu 30 de puncte, după Șahtior Donețk (30p) și Dnipro (35p).

*Răzvan Lucescu (foto PAOK Salonic) – E departe de acel sezon de vis, 2018-2019, când a cucerit titlul în Grecia, însă stă bine și acum în clasament, ocupând locul 4, la șapte puncte de liderul Panathinaikos.

*Ladislau Bölöni (Metz) – Rămâne în cărțile promovării în Ligue 1, deși divizia secundă din Franța e o competiție extrem de dură. Din care promovează doar primele două clasate. Momentan, Metz e pe 4, cu 38 de puncte, podiumul fiind format din Le Harve (51p), Bordeaux (42p) și Sochaux (41p).

*Laurențiu Reghecampf (Neftçi Baku) – Contestat puternic în Azerbaidjan, „Reghe“ poate fi mulțumit că a rezistat până acum în funcție. Echipa sa a ieșit deja din lupta pentru titlu, fiind pe 3, la 13 puncte de liderul Qarabağ.

*Cosmin Olăroiu (Al-Sharjah) – A fost lider până în weekend-ul trecut, într-un campionat pe muchie de cuțit în Emirate! Clasamentul vorbește de la sine, când s-au scurs 17 din cele 26 de etape: 1. Shabab Al-Ahli (36p), 2. Al-Wasl (35p), 3. Al-Ain (34p), 4. Al-Sharjah (34p), 5. Al-Wahda (34p).

*Daniel Isăilă (Bani Yas) – De admirat că rezistă la același club din iunie 2020. Are o echipă de mijlocul clasamentului, care acum ocupă locul 9 din 14 în prima ligă din Emirate.

*Marius Șumudică (Al-Raed) – Locul 10 din 16 în prima ligă saudită, pe măsura nivelului echipei, un fel de Concordia Chiajna în Regat.

*Mirel Rădoi (Al-Taee) – Are doar trei meciuri la o echipă foarte mică în prima ligă saudită. A început cu un eșec, după care a înregistrat o victorie și o remiză, locul 8 din 16 în campionat.

About Author