Categories Polo

Rivalitatea dintre CSM și Steaua demarează un nou episod

CSM Oradea și Steaua București se duelează sâmbătă (25.02), ora 18:00, la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. Meciul contează pentru prima fază a Superligii Naționale de polo pe apă – ediția 2022/23. Accesul publicului spectator este liber la această confruntare de tradiție în țara noastră.

Va fi cel de-al 5-lea duel direct între principalele forțe ale jocului de polo la nivel de seniori în țara noastră în actualul sezon competițional. CSM Oradea are o victorie, a obținut un rezultat de egalitate și a pierdut de două ori la câte un gol diferență. Așadar, de fiecare dată a existat echilibru și suspans.

Formația antrenată de Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor caută al 2-lea succes în fața rivalei și implicit abordează partida cu gândul la victorie, așa cum o face de fiecare dată. Dincolo de dorința de victorie și de rivalitate, meciul de sâmbătă are o miză suplimentară. Este vorba despre locul 1 în clasamentul Superligii Naționale de polo la încheierea primei faze a campionatului.

Potrivit sistemului competițional adoptat pentru actualul sezon, primele patru clasate la încheierea primei faze vor avansa în prima grupă valorică a competiției. Faza a 2-a a campionatului se va desfășura sub formă de turnee, cu meciuri între cele patru, pe sistemul fiecare cu fiecare în cadrul tuturor turneelor. Locul 1 obține dreptul de a găzdui un turneu suplimentar, adică are o șansă în plus de a-și asigura prima poziție în clasament în perspectiva playoff-ului. Faza a 2-a a campionatului se desfășoară în perioada Martie-Aprilie anul curent.

Amintim că cele patru vor juca apoi în playoff, pe sistemul tradițional, cu serii în formatul cel mai bun din cinci partide. Această ultimă fază a Superligii Naționale este programată pentru perioada Mai-Iunie 2023.

Pentru a se clasa pe primul loc la încheierea primei faze a Superligii Naționale de polo pe apă – ediția 2022/23, CSM Oradea are nevoie de o victorie la două goluri diferență în duelul retur cu Steaua București.

Așadar, suporterii CSM Oradea și pasionații de polo sunt invitați să susțină echipa locală la derby-ul de sâmbătă (25.02). Nu doar pentru o mult dorită victorie a echipei favorite ci și pentru a-și alimenta pofta de a urmări polo de calitate. Ei vor avea posibilitatea să vadă mai multe meciuri de calitate în poloul pe apă românesc chiar la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, dacă CSM-ul obține victoria la cel puțin două goluri diferență.

About Author