Categories Alte sporturi

Salonta scrie istorie pentru Slatina la fotbal-tenis

Campionatul Naţional de Fotbal-Tenis
Tengo Salonta, pe podium la etapa de la Târgovişte

Campionatul Naţional de fotbal-tenis a debutat weekendul trecut la Târgovişte, runda inaugurală fiind organizată de formaţia locală Proactiv. Tengo Salonta a avut parte de ghinion (două accidentări), dar chiar şi aşa a reuşit să ajungă în careul de aşi, obţinând şi o clasare pe podium.

Cele zece echipe participante au fost repartizate în două grupe, jucând fiecare cu fiecare la toate cele trei probe, simplu, dublu şi triplu, apoi primele două clasate au disputat faza eliminatorie (semifinala şi finala).
Din grupa A au făcut parte campionii de la CSM Slatina, alături Gomboș Târgu Mureș, Chimia Râmnicu Vâlcea, debutanții de la CSM Deva și gazdele de la Proactiv Târgovişte. Salontanii au fost repartizaţi în Grupa B, alături de UNEFS Bucureşti, ASE Bucureşti, CSM Alexandria şi Comexim Lupeni.

Cvartetul salontan format din Marc Bence, Denis Purjea, Lăzău Norbert şi Ilyés Gergö a început excelent turneul, reuşind să câştige grupa, însă accidentările suferite de Bence şi Denis şi-au pus amprenta pe evoluţia din semifinale şi finale. Rămas cu doar doi jucători valizi, Tengo a ocupat locul patru la simplu, reuşind să câştige finala mică de la dublu, în faţa celor de la Lupeni. Finala mică de la triplu nu s-a mai disputat, deoarece salontanii nu au putut alinia al treilea jucător, Tengo ocupând în final locul patru. În clasamentul etapei, Tengo a ocupat poziţia a treia, după CSM Slatina şi Proactiv Târgovişte.

Jucătorii salontani care îmbracă tricoul formaţiei campioane, CSM Slatina, au câştigat, conform aşteptărilor toate cele trei finale, asigurându-şi primul loc nu doar pe etapă, ci şi în clasamentul general.
Alături de slătineanul Sebastian Jecu, în echipa campioană en titre au evoluat şi patru jucători salontani, Alex Sorean, Vasile Sorean jr., Darius Nagy şi Halász Dániel.

Vasile Sorean sr., preşedinte CS Tengo Salonta: „Am început cu o prestaţie bună, într-un campionat care a devenit mai puternic faţă de cel de anul trecut. Păcat de accidentări, pentru că, la cum au jucat băieţii, aveam şanse la clasări pe podium la toate cele trei probe. Profit de ocazie sa multumesc partenerilor media care duc mai departe vestea despre munca si rezultatele echipei şi sperăm sa ne fie alaturi şi în 2023”.

Dacă în 2022, s-au disputat șase etape în sezonul regular și două etape de play-off, anul acesta au fost introduse în program două runde suplimentare. Următorul turneu va avea loc la Lupeni, în perioada 24-26 martie. Semifinalele si finalele vor fi transmise in direct pe pagina de facebook Tengo Salonta, care are peste 3.500 de urmaritori fideli din peste 10 tari. Transmisia beneficiaza de comentator cu experienta si de afisare scor pe ecran.

About Author