Categories Fotbal

Succesul care le consolidează poziția de lideri

FC Bihor a reușit să se impună în derby-ul judeţului Bihor la fotbal, desfăşurat sâmbătă în prima etapă din play-off-ul Ligii a III-a. Orădenii au dispus în cele din urmă în fața a peste 2 000 de spectatori cu scorul de 2-0 în fața celor de la Lotus Băile Felix.

Prima ocazie a jocului a avut-o, în minutul 9, Ionuţ Ban, de la FC Bihor, care din 8 metri, din poziţie bună, a trimis peste poartă. În replică, în minutul 14, Ioan Hora, angajat la marginea careului, a trimis pe jos, pe lângă poartă.

Tot oaspeţii şi-au mai creat o ocazie, în minutul 17, când Mădălin Popa a trimis din voleu, de la 16 metri, peste poartă. Acelaşi Mădălin Popa l-a faultat însă în careu, în minutul 31 pe Loren Ioviţă, iar arbitrul băimărean Norbert Kemenes a dictat penalty. A executat Tiberiu Serediuc, plasat, dar portarul Barabaş a scos de lângă bară, mingea a ajuns la Marius Hosu, care a trimis însă peste bară.

Ce nu a reuşit de la 11 metri a reuşit Tiberiu Serediuc din lovitură liberă de la 18 metri. El a executat perfect, peste zid, la vinclul porţii celor de la Lotus, iar Barabaş a fost bătut, 1-0 pentru FC Bihor.

Până la pauză s-a mai consemnat un şut pe jos al fundaşului stâng al oaspeţilor, Marian Arsene, pe jos, din zece metri, dar şi pe lângă bară.

În repriza a doua, cei de la Lotus au început mai determinaţi, iar în minutul 48, Hora a trimis de la 22 de metri, pe lângă bară. În minutul 50, Alexandru Sorian a şutat de la 18 metri, dar a reţinut portarul gazdelor, Radu Bob. Cinci minute mai târziu, Ioan Hora a şutat din interiorul careului, dar peste poartă.

În minutul 61, Alexandru Sorian a prins un şut bun din lateral, dar a respins din nou portarul Bob.

 

După aceste minute mai bune ale jucătorilor de la Lotus, cei de la FC Bihor au revenit în atac şi, în minutul 71, Andrei Gheorghiţă a prins un şut bun de la 25 de metri, dar peste poartă.

A venit minutul 77, când Răzvan Gunie, intrat cu mingea în carul advers, și fără să fie nimeni în jurul lui a căzut ca secerat, iar arbitrul maramureşean a dictat din nou penalty, spre dezamăgirea oaspeţilor, care au contestat acordarea acestei lovituri de la 11 metri. Ca urmare, antrenorul secund al celor de la Lotus, Petre Ardelean, a primit cartonaşul roşu şi a fost trimis în tribună.

Penalty-ul a fost executat de această dată de Andrei Gheorghiţă, în minutul 79, care a marcat, cu un şut puternic, lângă bară.

În minutul 81, Alexandru Sorian, de la Lotus, a executat o lovitură liberă. El a trimis periculos, aproape de vinclul porţii orădene, dar şi pe lângă bară.

Aproape de finalul partidei, cei de la FC Bihor au mai solicitat un penalty, în minutul 89, când Adrian Popa a căzut în careu în duel cu un adversar, dar arbitrul i-a acordat cartonaş galben pentru simulare.

 

FC Bihor s-a desprins la patru puncte

În urma acestui succes, formaţia pregătită de antrenorul Florin Farcaş şi-a consolidat prima poziţie a clasamentului, desprinzându-se la patru puncte de principalele urmăritoare, CSM Satu Mare şi Gloria Bistriţa, care au remizat sâmbătă, în prima etapă din play-off, cu scor alb, 0-0, la Satu Mare.

Ca urmare, FC Bihor are acum 43 de puncte, CSM Satu Mare şi Gloria Bistriţa au câte 39 de puncte, iar Lotus Băile Felix, de pe poziţia a 4-a, a rămas cu 27 de puncte.

De această dată cel care a dat lovitura de start simbolică a meciului a fost Gabriel Bruchental, un alt jucător exponenţial al echipei FC Bihor din perioada bună a clubului orădean. Bruchental a evoluat la FC Bihor în perioada 1981 – 1994, a debutat în Divizia A pe 12 mai 1985, în jocul FC Olt – FC Bihor, încheiat la egalitate, 1-1. El a adunat în prima ligă a ţării aproximativ 90 de meciuri.

În etapa viitoare, FC Bihor va evolua din nou pe teren propriu, cu CSM Satu Mare, sâmbătă 8 aprilie, de la ora 17. De asemenea, şi Lotus Băile Felix are programat meci acasă în etapa a doua din play-off, cu Gloria Bistriţa, tot sâmbătă, 8 aprilie, de la aceeaşi oră, 17.

FC Bihor Oradea – Lotus Băile Felix 2-0 (1-0)

Au marcat: Tiberiu Serediuc (min. 37) şi Andrei Gheorghiţă (min. 79 din penalty)

FC Bihor: R. Bob – C. Jurj, A. Gal, R. Farcaş, I. Ban (min. 51 A. Gheorghiţă) – G. Cherman, Cl. Petruş – T. Serediuc (min. 82 Ad. Popa), R. Gunie, L. Ioviţă (min. 86 Fl. Drăgan) – M. Hosu (min. 51 Sg. Jurj). Antrenor: Florin Farcaş

Lotus: A. Barabaş – S. Cucu, T. Paublusztig, Sg. Oltean, M. Arsene – M. Popa (min. 88 R. Tămaş), G. Gitye (min. 55 V. Costea), D. Gheban, Al. Sorian – Fl. Pop şi I. Hora. Antrenor: Gheorghe Ghiţ.

About Author