Categories Tenis

Continuă partidele la Mutua Open Madrid

Borna Coric (20 ATP, cap de serie 17) s-a calificat în semifinalele turneului ATP de la Madrid după victoria în două seturi, scor 6-3, 6-3 cu Daniel Altmaier (92 ATP). Tenismenul croat s-a impus după o oră și 15 minute la capătul unui meci în care nu și-a cedat nici măcar o singură dată serviciul.

Pentru un loc în marea finală, Borna Coric (foto) îl va întâlni pe Carlos Alcaraz (2 ATP și principalul favorit). Va fi prima întâlnire directă între cei doi sportivi. Ibericul a trecut în sferturi de Karen Khachanov, numărul 12 mondial.

Iga Swiatek e în semifinale după victoria cu Petra Martic
Iga Swiatek s-a calificat fără emoții în semifinalele Mastersului de la Madrid după ce a trecut în două seturi de Petra Martic (33 WTA). Poloneza s-a impus cu un sec 6-0, 6-3, într-un meci care a durat o oră și zece minute.

În penultimul act, Swiatek va da piept cu Veronika Kudermetova (13 WTA), care a eliminat-o pe Jessica Pegula, în trei seturi, scor 6-4, 0-6, 6-4.

Carlos Alcaraz e primul semifinalist la Madrid
Carlos Alcaraz a reușit să se califice în semifinalele turneului ATP de la Madrid. Spaniolul a trecut în sferturile de finală de Karen Khachanov, numărul 12 mondial.

Campionul en-titre de la Madrid s-a impus cu 6-4, 7-5 , după doar o oră și 52 de minute de joc. Acesta va evolua în semifinale împotriva învingătorului duelului dintre Daniel Altmaier (92 ATP) și Borna Coric (20 ATP).

Aryna Sabalenka, următoarea adversară a lui Begu dacă românca ajunge în semifinale
Irina Begu, locul 35 WTA și cap de serie numărul 31, o va întâlni pe Maria Sakkari din Grecia, poziția a noua în ierarhia mondială și favorită 9, în sferturi de finală la Madrid Open 2023, iar în cazul unei victorii o așteaptă în semifinale un meci de vis cu Aryna Sabalenka.

Jucătoarea din Belarus, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, a trecut în sferturi de egipteanca Mayar Sheriff, poziția 59 în clasamentul mondial, scor 2-6, 6-2, 6-1, după două ore de joc.

Câştigătoare în 2021 la Madrid, Sabalenka a avansat în cea de-a 15-a semifinală din carieră la nivel WTA 1000 sau mai sus, dintre care cinci le-a transformat în titluri. Zece dintre acestea au avut loc în turnee WTA 1000, patru la Grand Slam-uri şi una la WTA Finals.

Begu și Sabalenka s-au întâlnit de două ori până acum și și-au împărțit victoriile. Românca s-a impus anul trecut cu 6-4, 6-4, în turul 2 la Miami, în timp ce bielorusa a câștigat anul acesta în semifinale la Adelaide, scor 6-3, 6-2.

 

About Author