Categories Polo

Prima achiziție importantă a CSM Oradea

Filip Gardašević (foto) este noul component al echipei de polo pe apă CSM Oradea. Originar din Muntenegru, în vârstă de 26 ani, jucător de mână stângă, acesta se află la primul angajament în țara noastră. Sportivul născut la Herceg Novi, acolo unde a deprins tainele jocului de polo pe apă, a evoluat pentru mai multe echipe de club din Serbia și Muntenegru.

În sezonul competițional 2022/23, Gardašević a evoluat pentru Primorac Kotor, echipă muntenegreană alături de care a activat în cupele europene. El a înscris 27 goluri în 13 apariții în LEN Champions League și EuroCup, fiind cel mai bun marcator al echipei sale în ultima stagiune. De altfel, Filip are deja 58 apariții în cinci ediții diferite ale LEN Champions League și LEN EuroCup.

 

Gardašević, aflat la primul angajament profesionist în afara spațiului ex-iugoslav, a declarat următoarele pentru site-ul oficial al clubului nostru:

„Sunt fericit că voi juca pentru CSM Oradea în sezonul următor. Trecerea în România reprezintă o nouă provocare pentru mine și un nou capitol în cariera mea de jucător de polo. Sunt încrezător că am luat decizia potrivită și că mă aflu în fața celui mai important sezon din carieră. Este un mediu complet nou, dar simt că este o provocare de care aveam nevoie și sunt optimist că mă voi adapta foarte repede. Vom începe sezonul în calificările Champions League și sper că vom obține rezultate meritorii pe plan continental. În ceea ce privește campionatul și cupa, pe plan intern, mă aștept la o luptă pe cinste pentru trofeele puse în joc.”

Gardašević este un scorer remarcabil. În sezonul petrecut alături de Primorac Kotor a marcat 97 goluri. El a înscris 37 goluri în cele zece partide disputate în campionatul național din Muntenegru.

Anterior, cariera lui Filip a cuprins angajamente alături de Steaua Roșie Belgrad, Novi Belgrad, VK Șabac și Jadran Herceg Novi.

About Author