Categories Baschet

Au demarat pregătirile într-un efectiv redus

CSM CSU Oradea a demarat pregătirile pentru noul sezon competițional. Roș-albaștrii au efectuat primul antrenament pe stadionul Iuliu Bodola, în cursul dimineții de joi (10.08), sub comanda antrenorului de pregătire fizică Marius Marinău.

La ședința de antrenament ce a urmat analizelor medicale efectuate de jucători la clinica Raze – partenerul oficial de servicii medicale al Clubului Sportiv Municipal Oradea – au fost prezenți antrenorii Cristian Achim și Radovan Markovic, respectiv fizioterapeuții Cristian Dan și Anton Țâmpu.

Primul antrenament s-a desfășurat în formulă restrânsă. Au participat Erick Neal, Luca Năstruț, Nijal Pearson, Toddrick Gotcher, Cătălin Baciu, Nikola Markovic, Raul Mureșan, Marian Schmidt, toți componenți cu normă întreagă ai echipei de seniori. În plus, în perioada de pregătire precompetițională la antrenamentele primei echipe vor participa doi juniori. Este vorba despre Patrick Tirb și Patrick Groza.

Au absentat motivat Bobe Nicolescu, Tudor Gheorghe, Kris Richard și Donatas Tarolis. Primii trei au petrecut mai bine de o lună din vacanța competițională în programul echipelor naționale universitare și de seniori ale României, iar cel din urmă se află în prezent la echipa națională a Lituaniei, având șanse să fie selectat pentru FIBA Basketball World Cup 2023, eveniment programat a se desfășura în Asia, între 25 August și 10 Septembrie anul curent.

La reunire a participat un grup de suporteri fideli ai echipei. Aceștia au luat loc în tribunele stadionului Iuliu Bodola și au interacționat cu componenții echipei înaintea și la sfârșitul ședinței de antrenament.

Pregătirea se va desfășura în întregime pe plan local. Antrenamentele se vor desfășura în aer liber, pe stadionul Iuliu Bodola, precum și în sala de baschet, respectiv în cea de forță. Pe parcursul primelor trei săptămâni nivelul de intensitate și ritmicitatea ședințelor de pregătire vor fi la cote înalte, timpul pentru pregătirea în detaliu a noului sezon competițional fiind limitat în condițiile în care startul oficial este la distanță de aproximativ cinci săptămâni.

Între 31 August – 8 Septembrie sunt programate patru jocuri de verificare, toate urmând să aibă loc la Oradea. Vom reveni cu numele adversarilor, data și ora de începere pentru fiecare în parte.

Sezonul competițional 2023/24 demarează pe data de 15 Septembrie anul curent, cu turneul de calificare din Cupa României la baschet masculin. CSM CSU Oradea a fost repartizată în Grupa B, pe care o va găzdui și în cadrul căreia se duelează cu U-BT Cluj-Napoca și Dinamo București.

About Author

1 comment

Felicitari CSM CSU Oradea pentru pregatirea atent planificata si demna de salut a noii sezoane competitionale! Vom urmari cu interes si mult entuziasm pregatirile echipei si suntem cu totii nerabdatori de a vedea cum merg lucrurile. Succes tuturor si sa aiba CSM CSU Oradea un sezon mare!

Comments are closed.