Categories Fotbal

Efort colectiv intens pentru un nou succes!!!

Fotbaliştii de la FC Bihor au obţinut, sâmbătă seara, o nouă victorie în campionatul Ligii a III-a. De această dată trupa orădeană s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în faţa arădenilor de la Şoimii Lipova.
Deşi au controlat partida şi au avut ocazii, în special în ultimele 20 de minute, „roş-albaştrii” s-au impus după ce au marcat în prelungiri, în minutul 90+4, prin fundaşul Alex Popa.
Antrenorul Florin Farcaş a început cu câteva modificări în primul unsprezece faţă de jocul anterior. Astfel, a fost trimis din primul minut jucătorul nou-venit Bogdan Vasile, în timp ce Florin Chitaş nu a putut evolua din motive de sănătate (nu s-a simţit bine înaintea partidei).
Deşi a controlat jocul, FC Bihor nu a avut prea multe ocazii în prima repriză, una singură fiind mai importantă, cea din minutul 30, când Sergiu Jurj a reluat cu capul de 6 metri, puţin pe lângă bară, după centrarea de pe stânga a lui Ionuţ Ban.
Deşi s-au apărat mai mult, oaspeţii au avut totuşi două ocazii în prima repriză. Mai întâi şutul lui Ciubăncan de la 20 de metri a fost reţinut de portarul Pânzariu, iar în minutul 43, după o lovitură de colţ, acelaşi Ciubăncan s-a aflat într-o poziţie favorabilă, în faţa careului mic, dar a intervenit portarul orădean.
La pauză tehnicianul Florin Farcaş a făcut o dublă schimbare, i-a introdus pe Alex Popa şi Loren Ioviţă. Orădenii au ieşit ceva mai motivaţi de la vestiare şi au început să îşi creeze situaţii periculoase. Astfel, în minutul 57, Sergiu Jurj a centrat periculos de pe dreapta, dar niciun coleg de-al său nu a reuşit să trimită spre poartă din careu. Apoi, în minutul 75, Andrei Moga a ajuns într-o poziţie singur cu portarul, dar s-a interpus la timp goalkeeperul oaspeţilor.
Replica celor de la Şoimii Lipova a venit în minutul 68, când şutul din unghi a lui Simandan a fost respins de lângă bară de portarul Pânzariu. În minutul 79, tot oaspeţii s-au aflat periculos în careul advers. Acelaşi Simandan i-a trimis lui Cătălin Dinu, acesta a şutat din poziţie bună, dar s-a interpus în ultimul moment un fundaş al echipei orădene şi FC Bihor a scăpat cu faţa curată.
Ultimele zece minute au fost dominate clar de orădeni, care au pus presiune pe adversar. Au început să curgă şi ocaziile. În minutul 80, Andrei Chindlea a şutat de la 22 de metri, dar puţin peste transversală. Apoi, peste trei minute, Chindlea a centrat, iar Sergiu Jurj a reluat cu capul din şase metri, puţin pe lângă bară.
Oaspeţii au rămas în inferioritate numerică în minutul 83, după ce Said Alves a primit al doilea cartonaş galben, implicit şi pe cel roşu şi a fost eliminat.
În minutul 84 FC Bihor a trecut din nou pe lângă deschiderea scorului. Ionuţ Ban a centrat, Chindlea a reluat cu capul, dar portarul Adelin Iliescu a respins de sub transversală.
S-a intrat în minutele de prelungiri, iar orădenii au continuat să spere şi să atace poarta adversă. În minutul 90+2 Marius Hosu a trimis pe lângă bară, iar în minutul 90+3 Ricardo Farcaş a reluat cu capul, dar a reţinut portarul.
A venit însă minutul 90+4, când, în urma unei acţiuni colective, mingea a fost centrată periculos în faţa porţi, a respins goalkeeperul Adelin Iliescu, până la fundaşul central Alex Popa, care în ultimele minute a fost trimis în atac şi a evoluat practic pe poziţie de vârf. El a fost la locul potrivit şi a trimis mingea în poartă, iar FC Bihor s-a impus in-extremis şi a cucerit trei puncte importante, care o detaşează în fruntea clasamentului de echipa de pe locul II.

Declaraţii la final de joc:
„A fost un joc cu o echipă bună a acestei serii. Am spus de la început că trebuie să avem grijă, Lipova este echipă experimentată, echipă mobilă, care are în componenţa lotului jucători experimentaţi la nivel de Liga a III-a. A fost un joc de uzură în prima parte, un joc în care ne-am creat mai puţine oportunităţi de a marca, dar după pauză am schimbat jocul, ne-am creat ocazii de a marca, am avut oportunităţi şi, spun eu, este o victorie meritată după ocaziile pe care le-am avut”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

„Este o victorie pe care am obţinut-o in-extremis, o victorie muncită, dar meritată, spun eu, o victorie care ne consolidează poziţia de lider al clasamentului. Iată că legăm victoriile şi acest lucru este foarte bun, în special pentru moralul echipei”, a precizat, după partidă, şi preşedintele clubului orădean, George Tătar.

FC Bihor Oradea – Şoimii Lipova 1-0 (0-0)
A marcat: Alex Popa (min. 90+4)
FC Bihor: Mihai Pânzariu – Călin Jurj, Daniel Stan (min. 46 Alex Popa), Ricardo Farcaş – ctp, Alexandru Stoian (min. 46 Loren Ioviţă) – Răzvan Gunie, Bogdan Vasile (min. 63 Flaviu Drăgan) – Andrei Moga (min. 75 Andrei Chindlea), Alexandru Sorian, Ionuţ Ban (min. 63 Marius Hosu) – Sergiu Jurj. Antrenor: Florin Farcaş.
Şoimii Lipova: Adelin Iliescu – Timotei Candreanu (min. 83 Daniel Puta), David Petruţ, Adrian Bain, Franklin Agha, Nicolas Brad (min. 64 Denis Bickling), Said Alves (min. 83 eliminat), Petrişor Jichici, Marius Simandan, David Ciubăncan şi Cristian Gavra (min. 13 Cătălin Dinu, min. 83 Denis Salka). Antrenor: Cristian Todea.
Au arbitrat: Claudiu Ştef – Cosmin Bojan şi Alexandru Cozma (toţi din Târgu Mureş)

În etapa viitoare, FC Bihor va juca la Timişoara, cu Politehnica, sâmbătă, 16 septembrie.

About Author

1 comment

Felicitari FC Bihor! Evaluand prin prisma evolutiei echipelor in prima repriza, aceasta victorie meritata este o mare satisfactie pentru suporteri si pentru jucatorii care s-au luptat pana in ultimul minut pentru a obtine victoria. A fost un meci extrem de interesant si stam cu ochii pe evolutia ulterioara a echipei!

Comments are closed.