Categories Handbal

Debut cu dreptul pentru CSU Oradea

Echipa de handbal feminin, CSU Oradea, a încheiat colocviul studențesc, cu CSU Timișoara, cu +9, în disputa de sâmbătă, de pe malul Begăi, ce a contat pentru prima etapă a noului sezon a Diviziei A, seria C.
În ciuda schimbărilor de lot efectuate în această vară, ce a dus și mai mult la întinerirea lotului, Oradea s-a aflat la cap-coadă la timona jocului cu Timișoara, câștigat de elevele pregătite de Sebastian Tudor, cu 29-20. Dorința de afirmare a tinerelor jucătoare, Iulia Boroș, autoare a patru goluri, la fel și Alina Leș, completate de Monica Medve, Bianca Enache sau Naomi Valinciuc, coroborată cu experiența lui Vrabie, Duțu, Corha sau Ada Bochiș, a făcut imposibilă încercarea Timișoarei de a obține primele puncte în noua stagiune. Cu excepția primelor minute de joc, ce s-au dovedit a fi mai mult de tatonare, echilibrul s-a rupt destul de repede. De la scorul de 4-4, când orădencele au început să apese accelerația, și grație și a unei apărări exacte, diferența pe tabelă a crescut constant, astfel că la jumătatea disputei CSU a intrat la cabine cu un avans de șapte goluri, 16-9.
Ușor relaxate după pauză, orădencele au simțit apropierea gazdelor, dar nu la mai mult de cinci goluri, 14-19, ceea ce a dat imediat alarma în tabăra orădeană care a reluat ofensiva. Acest lucru s-a materializat și pe tabelă. CSU Oradea nu doar că a refăcut ecartul de șapte goluri, ci la și mărit până la final, la nouăi, pentru o victorie incontestabilă, sub privirile selecționerului Florentin Pera, prezent la joc.
În primul succes al sezonului, CSU Oradea a arătat ca o echipă unitară, în care fetele caree au evoluat în compania Timișoarei, s-au completat reciproc pe tot parcursul întâlnirii.
Cele mai bune marcatoare ale formației orădene au fost: Boroș și Leș, ambele, cu câte patru goluri, urmate de “căpitanul” Bochiș și Naomi Valinciuc, fiecare cu câte trei reușite. Pe tabela de marcaj și-au mai trecut numele Argyelan, Duțu, Hercuț, Coita, Vrabie, Zegrean și Corondan.
În următoarea etapă, CSU Oradea va evolua pe propriul teren în compania principalei favorite la promovare, din serie, CSM Deva. Jocul va avea loc duminică, 17 septembrie, de la ora 12:00, în sala de jocuri a Universității din Oradea.

About Author