Categories Alte sporturi

România Campioană Mondială la Taekwon-do I.T.F.

Doi sportivi orădeni din cadrul Clubului Sportiv Tae-Kyon Oradea, Campioni Mondiali la Taekwon-do I.T.F.

România strălucește pe scena Internațională la Campionatul Mondial de Taekwon-do I.T.F. din Tampere – Finlanda, datorită performanțelor remarcabile ale sportivilor români.
Cu 12 medalii de aur, 18 medalii de argint, 14 medalii de bronz cucerite, România este noua Campioană Mondială la Taekwon-do I.T.F.
La această competiție de mare importanță au participat peste 1200 de sportivi din 56 de țări, din 6 continente.
Acest rezultat este cel mai valoros din instoria Taekwon-do I.T.F. România, o istorie de peste 30 de ani.
La acest rezultat istoric au contribuit și 2 sportivi de înaltă performanță, membrii ai Clubului Sportiv Tae-Kyon Oradea și al Lotului Național de Taekwon-do I.T.F., și anume Topai Cătălin Alexandru, respectiv Heveși Ana Cornelia, cei care au obținut rezultate remarcabile, istorice devenind Campioni Mondiali.
Rezultatele lor sunt următoarele:
Heveși Ana Cornelia:
Loc I – Campioană Mondială la proba de spargeri forță echipe seniori feminin
Loc II – Vicecampioană Mondială la proba de tehnici speciale echipe seniori feminin
Loc III – La proba de spargeri forță individual seniori feminin

Topai Cătălin Alexandru:
Loc I – Campion Mondial la proba de tehnici speciale echipe seniori masculin

„Ce poate un antrenor să-și dorească mai mult decât că datorită acestor oameni, care au devenit cei mai buni sportivi din lume să trăiesc și eu alături de ei, niște sentimente pline de emoții, lacrimi si bucurie, sentimente și trăiri care rămân tipărite în sufletul fiecărui antrenor și sportiv care participă la o competiție de asemenea anvergură, doresc să aduc mulțumiri deosebite sponsorului nostru oficial S.C. Pajurca Metal Grup S.R.L., în special domnilor Pap Sebastian, respectiv Jurca Gabriel pentru sprijinul acordat și pentru faptul că au avut încredere în acești doi sportivi de excepție.
Mulțumiri deosebite și Federației Române de Taekwon-do I.T.F., antrenorilor de Lot Național, arbitrilor români prezenți la acest campionat, domnului Oprescu Cosmin, președintele Federației Române de Taekwon-do I.T.F.
Felicitări pentru aceste rezultate istorice și mult succes în continuare. Mulțumiri și familiilor acestor doi oameni pentru că au fost alături de ei în momentele grele, contează enorm de mult susținerea familiei pentru obținerea acestor performanțe, întrucât pe lângă pregătirea fizică, ei trebuie să fie pregătiți și psihic și emoțional, iar aceste lucruri trebuie să fie într-un echilibru perfect.”
A declarat domnul Sas Alexandru, președintele Clubului Sportiv Tae-Kyon Oradea, Antrenor Emerit al Sportului, Instructor Internațional 5 DAN I.T.F.

About Author