Categories Atletism

O nouă invitație la mișcare pentru sănătate

Crosul Inimă de Leu, sâmbătă, de la ora 10.00
De mai mulți ani, pista de alergare din incinta Bazei Sportive Antonio Alexe este locul de desfășurare a Crosului Inimă de Leu, o competiție sportivă inițiată de către reputatul cardiolog orădean prof. univ. dr. Mircea Popescu și care are drept scop conștientizarea în rândul populației a importanței pe care o are mișcarea pentru sănătate.

An de an, în preajma Zilei Mondiale a Inimii care este sărbătorită la data de 29 septembrie, Lions Oradea în parteneriat cu Lions 22 Oradea, Lions Aleșd, Leo Black Eagle Oradea, Colegiul Medicilor Bihor organizează Crosul Inimă de Leu, o întrecere care adună la start peste 200 de participanți de fiecare dată.

Distanțele de alergare nu sunt obligatorii, cei care vor concura având libertatea de a face mișcare atât cât le permite organismul și vârsta, existând mai multe categorii din acest punct de vedere. Foarte probabil participanții vor efectua cel mult trei ture ale pistei de la Arena Antonio Alexe, iar asta semnifică o distanță de aproximativ 2 km absolut abordabilă pentru mulți dintre noi, scopul organizatorilor fiind promovarea mișcării care este esențială pentru sănătate.

„Pedalează pentru inima ta”, duminică, la Vadu Crișului
În premieră în acest an, grație implicării doctorului chirurg Mircea Șandor, directorului Spitalului CFR Oradea, va fi organizată și o competițe destinată pasionaților de mers pe bicicletă.

„Dacă de mai mulți ani la Oradea se organizează Crosul Inimă de Leu, care are drept slogan -aleargă pentru inima ta-, am decis să diversificăm oferta de mișcare printr-un concurs de biciclete care va avea loc duminică, 1 octombrie, de la ora 10.00, la Vadu Crișului și care va avea drept slogan –pedalează pentru inima ta. Scopul acestui eveniment este același, promovarea mișcării în rândul populației. Așadar aleargă și pedalează pentru inima ta”, a declarat dr. Mircea Șandor. Startul acestui concurs de ciclism destinat amatorilor se va da duminică, de la ora 10.00, din fața pensiunii turistice Retreat Belvedere din Vadu Crișului. Menționăm la final distanțele pe care participanții le vor parcurge deoarece scopul acestui eveniment nu este în principal parcurgearea într-un timp cât mai scurt, ci mișcarea în sine. Tura ciclistă se va desfășura pe o distanță de aproximativ 20 km, startul și linia de sosire fiind în fața Pensiunii Retreat Belvedere acolo unde, la final, participanții vor fi serviți cu un bogracs făcut de către organizatori.
Așadar un final de săptămână cu două evenimete sportive destinate amatorilor de mișcare în care clubul Lions Oradea și partnerii săi au un singur scop – promovarea mișcării care este esențială pentru sănătate.

About Author