Categories Baschet

Oradea încearcă să-și regăsească ritmul de altă dată

CSM CSU Oradea a învins SCM U Craiova, scor 74-69, în cadrul unui meci disputat miercuri (11.10), la Sala Polivalentă din Craiova, în cadrul etapei a 3-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24.

Jocul a demarat cu Erick Neal – revenit după o absență de un meci din cauza unei accidentări – Năstruț, Pearson, Nicolescu și Freeman. Gazdele au înscris primele cinci puncte, ofensiva orădeană suferind la toate capitolele. Roș-albaștrii au reacționat și au urmat opt schimbări la conducere pe parcursul primului sfert. Acesta s-a terminat cu scorul de 20-19 în favoarea Craiovei.

Sfertul al 2-lea a început favorabil echipei oltene. Aceasta s-a desprins la două posesii, dar CSM-ul a reacționat cu un parțial de 12-0 prin intermediul căruia a trecut în avantaj. Freeman a impresionat în spațiul de trei secunde, orădenii găsind soluții în condițiile în care aruncarea de la mare distanță a fost clar favorabilă Craiovei. Scorul după 20 minute de joc a fost de 40-33.

Oradea a rămas în avantaj pe tot parcursul sfertului al 3-lea. Neal a comis a 3-a greșeală personală, CSM-ul continuând să aibă probleme la semicerc în ambele faze ale jocului. Bihorenii au avut grijă de minge, dar formația gazdă a continuat să lupte. Cu zece minute rămase de jucat scorul era de 56-51.

Gotcher a înscris primele cinci puncte din sfertul 4 și a dublat avantajul. Pearson a reușit mai multe acțiuni unu la unu pentru a menține Oradea în control pe tabela de marcaj. Echipa gazdă a continuat să lupte și a revenit pe tabela de marcaj, reușind să vină la o singură posesie în ultimul minut de joc, pe fondul mai multor erori comise de orădeni în atac.

Nijal Pearson a avut 22 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții, Toddrick Gotcher a adăugat 13 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, Lennard Freeman a reușit 12 puncte, 12 recuperări, iar Erick Neal a bifat 10 puncte, 6 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. În replică, Vitaly Zotov a izbutit 24 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, iar George Blaj-Voinescu a adăugat 19 puncte, 4 recuperări pentru SCM U Craiova.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 1-1 la general în Liga Națională.

About Author