Categories Handbal

Finalul a permis să primească minute și noii veniții

CSM Oradea a obținut cea de-a 5-a victorie consecutivă în Divizia A la handbal masculin – ediția 2023/24. Formația antrenată de Cosmin Liberț a învins Universitatea Craiova, scor 37-30.

Partida a avut loc sâmbătă (28.10), la Arena Antonio Alexe. Ea contează pentru etapa a 6-a din Seria A în cel de-al 2-lea eșalon handbalistic al României.

Jocul a fost controlat de către amfitrioni. Orădenii s-au instalat la conducere din primele minute și s-au desprins la 19-14 după 30 minute de joc. Pe parcursul reprizei secunde s-a ajuns la un ecart maxim de 11 goluri, însă Craiova a revenit spre finalul partidei. CSM-ul a marcat mai mult decât adversarul și în partea a 2-a a jocului.

Csonor Szasz și Florin George Breban au marcat câte 8 goluri fiecare. Sebastian Sfârlea a înscris de 5 ori, Ciprian Aungurenci și Deniss Kirsch au înscris câte 4 goluri fiecare, Ionuț Băban, Emilian Turcu au avut câte 2 reușite, iar Alin Calman, Alexandru Bogdan, Alexandru Popa și Viorel Boșca au înscris câte 1 gol pentru CSM Oradea.

CSM Oradea are 15 puncte după acest meci și se situează pe locul al 2-lea în ierarhia actualizată a seriei. Celelalte rezultate ale etapei:

– CSM Odorheiu Secuiesc vs CSM Făgăraș, scor 44-23
– Politehnica Timișoara vs CSM Reșița, scor 21-31
– Unirea Sânnicolau Mare vs CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, scor 34-29

Odorhei se menține pe primul loc al clasamentului cu punctaj maxim după șase etape. CSM Oradea urcă pe locul al 2-lea, iar CSM Făgăraș coboară pe locul al 3-lea, având 13 puncte după ce a suferit primul eșec stagional. Locul al 4-lea, ultimul ce asigură trecerea în grupa pentru promovare, aparține lui CSM Reșița, cu 12 puncte.

Miercuri (25.10) are loc următorul meci al CSM Oradea. Acesta se joacă în deplasare cu CSM Făgăraș. Așadar un duel pentru locul 2 la jumătatea acestei faze a campionatului.

About Author