Categories Fotbal

Un egal care aduce un plus în clasament

FC Bihor a remizat cu 2-2 la Pecica, dar tot s-a distanţat în clasament!

Fotbaliştii de la FC Bihor au încheiat turul de campionat cu un rezultat de egalitate, pe care l-au înregistrat sâmbătă în deplasare, pe terenul arădenilor de la Progresul Pecica.
Deşi au evoluat aproximativ 60 de minute în superioritate numerică şi şi-au masat adversarul în treimea proprie, jucătorii echipei orădene nu au reuşit să termine învingători acest meci, după ce au luat două goluri prin şuturi de la distanţă.
Partida s-a încheiat cu scorul de 2-2, după ce la pauză gazdele conduceau cu 1-0. Golurile au fost marcate de Luca Bodri, în prelungirile primei reprize, şi Fred Nortey în minutul 88, pentru gazde, respectiv de Sergiu Jurj, în minutul 74, şi Alexandru Stoian, în minutul 86, pentru orădeni.
Prima acţiune periculoasă a jocului s-a petrecut în minutul 15, când Luca Bodri a centrat de pe dreapta, iar Alexandru Capătă a reluat cu capul din şase metri în transversala porţii orădene. În replică, în minutul 19, Răzvan Gunie a avut o ocazie uriaşă, a trimis din şase metri pe lângă portar, dar un fundaş al echipei arădene a salvat de pe lina porţii. Apoi a venit un şut bun al lui Alexandru Sorian de la 25 de metri, dar mingea a lovit bara transversală a echipei gazdă.

Gazdele, în inferioritate numerică

În minutul 33, cei de la Pecica au rămas în inferioritate numerică, după ce arbitrul clujean Narcis Bodocan i-a arătat direct cartonaşul roşu lui David Shiando, după o intervenţie periculoasă a acestuia asupra lui Andrei Moga.
Contrar cursului jocului, cei de la Progresul au avut o ocazie bună în minutul 40, când Alexandru Capătă s-a descurcat bine între doi adversari bihoreni şi după ce a intrat în careu a şutat periculos, pe jos, în dreapta portarului, dar Mihai Pânzariu a reuşit să respingă de lângă bară.
În ultimul minut al primei reprize, Răzvan Gunie a introdus mingea în poarta gazdelor, după o centrare bună de pe stânga a lui Ionuţ Ban, dar, la semnarea arbitrului asistent, centralul nu a validat golul, pe motiv de ofsaid.
Dacă orădenii nu au concretizat pe tabela de marcaj, în schimb arădenii au reuşit să deschidă scorul, în primul minut de prelungiri din prima repriză, când Luca Bodri a prins un şut bun de la 38 de metri, mingea a lovit pământul în faţa portarului orădean, care a fost surprins şi a încasat golul.
Ultima ocazie a primei reprize a aparţiut FC Bihorului, dar şutul lui Andrei Moga, de la 14 metri, a trecut puţin pe lângă poarta celor de la Pecica.

Dominare totală în repriza a doua

În repriza a doua, orădenii au controlat cu autoritate jocul, de multe ori masându-şi adversarul în careul de 16 metri.
În minutul 69 Vadim Calugher a trimis mingea în transversală, după care balonul a căzut în zona linei porţii, dar arbitrul nu a acordat nici de această dată gol orădenilor, considerând că mingea nu a trecut cu întreaga circumferinţă lina de poartă. Totuşi, în minutul 74 FC Bihor a reuşit să restabilească egalitatea, după o presiune totală pe care a pus-o pe adversar. A marcat din nou golgheterul Sergiu Jurj, care a introdus balonul în plasă din faţa porţii, după o deviere a lui Alex Popa.
Orădenii nu s-au mulţumit cu egalul şi au continuat să preseze, iar pe final au reuşit să înscrie şi golul 2, prin fundaşul stânga Alexandru Stoian, care a marcat cu un şut-centrare în minutul 86.
Din păcate roş-albaştrii nu s-au putut bucura foarte mult de avantaj, pentru că doar două minute mai târziu, gazdele au înscris din nou cu un şut de la distanţă. De această dată Fred Nortey a prins un şut bun de la circa 30 de metri, la vinclu, în stânga portarului şi scorul a redevenit egal, 2-2.
În minutele care au mai rămas şi în prelungiri orădenii nu au mai izbutit să marcheze şi astfel au trebuit să se mulţumească cu un egal la Pecica, scor 2-2. Totuşi, acest rezultat de egalitate le măresc cu un punct diferenţa în fruntea clasamentului bihorenilor, pentru că echipa de pe locul II, Poli Timişoara a cedat în această etapă cu 1-3, pe terenul nou-promovatei CSC Peciu Nou.
„Suntem dezamăgiţi de deznodământul acestui joc, pentru că am dominat această partidă, ne-am creat foarte multe ocazii şi oportunităţi, dar lipsa de eficacitate şi concentrare, plus inspiraţia de care trebuia să dăm dovadă în treimea adversă ne-a făcut să suferim. Dar, până la urmă, e îmbucurător că am luat un punct, pentru că ne măreşte diferenţa din fruntea clasamentului, faţă de locul 2. Sigur că ne-am fi dorit mai mult la acest joc. Am fost destul de încrezători, am sperat şi am crezut într-o victorie, dar, se pare că şansa nu a fost de partea noastră, am primit şi goluri de la distanţă, eurogoluri, care i-a surprins pe toată lumea”, a declarat, după partidă, antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

Progresul Pecica – FC Bihor Oradea 2-2 (1-0)
Au marcat: Luca Bodri 45+1, Fred Nortey 88 / Sergiu Jurj 74, Alexandru Stoian 86
Progresul: R. Zamfir – T. Bodri, R. Moraru, M. Arsene – cpt., F. Nortey – M. Salka, D. Shiando (min. 33 eliminat) – A. Adamcsik (min. 39 R. Bănățan), L. Bodri, D. Răchită, – Al. Capătă (min. 90+4 Novac). Antrenor: Dan Stupar (min. 79 eliminat)
FC Bihor: M. Pânzariu – C. Jurj (min. 65 Al. Popa), Sg. Bactăr, R. Facaș – cpt., Al. Stoian – R. Gunie, V. Calugher (min. 87 D. Stan) – A. Moga (min. 87 A. Chindlea), Al. Sorian (min. 66 A. Militaru), I. Ban (min. 66 L. Ioviță) – Sg. Jurj. Antrenor: Florin Farcaș
Au arbitrat: Narcis Bodocan – Tamas Bazso Magyar (ambii din Cluj-Napoca) şi Florin Puiu (Braşov)

În urma desfăşurării turului de campionat, FC Bihor este lider detaşat în Seria a 8-a a Ligii a III-a, cu 23 de puncte, după ce în cele nouă etape a obţinut şapte victorii şi a înregistrat două rezultate de egalitate. Pe locurile 2 şi 3, la mare distanţă, se află Poli Timişoara şi CSC Peciu Nou, cu câte 17 puncte.
Prima etapă a returului de campionat va avea loc la finele săptămânii viitoare, când FC Bihor va evolua tot în deplasare, pe terenul echipei de pe locul 3, CSC Peciu Nou

About Author