Categories Baschet

Au dominat adversarul într-o manieră categorică

CSM CSU Oradea a învins Kataja Basket, scor 105-92, în cadrul etapei a 5-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Partida a avut loc miercuri (15.11), la Oradea Arena. Acesta a fost al 95-lea meci internațional disputat de orădeni, ei ajungând la 45 victorii europene.

Partida a demarat cu Neal, Richard, Pearson, Tarolis și Baciu. CSM-ul a beneficiat de numeroase reușite din partea tandemului de la pozițiile 4-5. Apărarea roș-albaștrilor a păcătuit pe tot parcursul primei jumătăți, perioadă în care nu a găsit ținta de la mare distanță. Scorul după primele zece minute a fost de 26-22 în favoarea gazdelor.

Situația în apărare s-a agravat pe parcursul sfertului al 2-lea. Echipa antrenată de Cristian Achim nu a avut agresivitate și a fost în permanență cu cel puțin un pas în spatele ofensivei adverse. Erick Neal a adus ritm, puncte și creativitate în atac, dar defensivaă întregii echipa bihorene a avut dificultăți uriașe. Repriza s-a terminat la egalitate, scor 52-52.

Repriza secundă a decurs sub alte auspicii. Oradea a înscris primele zece puncte din sfertul al 3-lea, având în continuare un joc ofensiv remarcabil. Acesta a fost dublat de o defensivă la alt nivel față de prima jumătate a confruntării. Neal și Tarolis s-au evidențiat în atac, roș-albașrii desprinzându-se la peste 20 puncte. Kataja a redus din deficit pe finalul acestei perioade de joc, scorul fiin de 82-66 după 30 minute.

Secvența decisivă a fost controlată de orădeni. Scandinavii au redus din deficit, reușind să se apropie la doar șapte lungimi pe marginea relaxării gazdelor, dar în cele din urmă roș-albaștrii au rămas în avantaj și au depășit borna 100 la cea de-a 45-a victorie europeană.

Erick Neal a totalizat 27 puncte, 9 pase decisive, Donatas Tarolis a adăugat 23 puncte, 10 recuperări, Lennard Freeman a terminat cu 14 puncte, 7 recuperări, iar Cătălin Baciu a izbutit 14 puncte (100% din acțiune) și 12 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Nike Sibande a reușit 25 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive pentru Kataja Basket.

CSM CSU Oradea are 3-2 la general în Grupa J și păstrează șanse de calificare în TOP 16. În ultima etapă din prima fază a grupelor, roș-albaștrii primesc vizita polonezilor de la Legia Varșovia. Meciul este programat miercuri (22.11), la Oradea Arena.

About Author