Au dominat adversarul într-o manieră categorică

Au dominat adversarul într-o manieră categorică

CSM CSU Oradea a învins Kataja Basket, scor 105-92, în cadrul etapei a 5-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Partida a avut loc miercuri (15.11), la Oradea Arena. Acesta a fost al 95-lea meci internațional disputat de orădeni, ei ajungând la 45 victorii europene.

Partida a demarat cu Neal, Richard, Pearson, Tarolis și Baciu. CSM-ul a beneficiat de numeroase reușite din partea tandemului de la pozițiile 4-5. Apărarea roș-albaștrilor a păcătuit pe tot parcursul primei jumătăți, perioadă în care nu a găsit ținta de la mare distanță. Scorul după primele zece minute a fost de 26-22 în favoarea gazdelor.

Situația în apărare s-a agravat pe parcursul sfertului al 2-lea. Echipa antrenată de Cristian Achim nu a avut agresivitate și a fost în permanență cu cel puțin un pas în spatele ofensivei adverse. Erick Neal a adus ritm, puncte și creativitate în atac, dar defensivaă întregii echipa bihorene a avut dificultăți uriașe. Repriza s-a terminat la egalitate, scor 52-52.

Repriza secundă a decurs sub alte auspicii. Oradea a înscris primele zece puncte din sfertul al 3-lea, având în continuare un joc ofensiv remarcabil. Acesta a fost dublat de o defensivă la alt nivel față de prima jumătate a confruntării. Neal și Tarolis s-au evidențiat în atac, roș-albașrii desprinzându-se la peste 20 puncte. Kataja a redus din deficit pe finalul acestei perioade de joc, scorul fiin de 82-66 după 30 minute.

Secvența decisivă a fost controlată de orădeni. Scandinavii au redus din deficit, reușind să se apropie la doar șapte lungimi pe marginea relaxării gazdelor, dar în cele din urmă roș-albaștrii au rămas în avantaj și au depășit borna 100 la cea de-a 45-a victorie europeană.

Erick Neal a totalizat 27 puncte, 9 pase decisive, Donatas Tarolis a adăugat 23 puncte, 10 recuperări, Lennard Freeman a terminat cu 14 puncte, 7 recuperări, iar Cătălin Baciu a izbutit 14 puncte (100% din acțiune) și 12 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Nike Sibande a reușit 25 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive pentru Kataja Basket.

CSM CSU Oradea are 3-2 la general în Grupa J și păstrează șanse de calificare în TOP 16. În ultima etapă din prima fază a grupelor, roș-albaștrii primesc vizita polonezilor de la Legia Varșovia. Meciul este programat miercuri (22.11), la Oradea Arena.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *