Categories Alte sporturi

Un nou eveniment de gală găzduit de Arabia Saudită

Foştii campioni mondiali la categoria grea Deontay Wilder şi Anthony Joshua se vor lupta cu adversari diferiţi, în cadrul unei super-gale profesioniste de box care va avea loc pe 23 decembrie în Arabia Saudită, au anunţat miercuri promotorii acestui eveniment, citaţi de Reuters.

Britanicul Joshua, fostul campion WBA, IBF şi WBO, îl va înfrunta pe suedezul Otto Wallin, în timp ce americanul Wilder, fostul campion WBC, îl va avea ca adversar pe neozeelandezul Joseph Parker, la Kingdom Arena din Riad. Parker este la rândul său fost campion mondial WBO.Show-ul pugilistic din 23 decembrie va include şi două confruntări pentru titlul mondial: deţinătorul centurii WBA la categoria semigrea, rusul Dmitri Bivol, urmează boxeze cu britanicul Lyndon Arthur, în timp ce campionul WBC la categoria grea-uşoară, australianul Jai Opetaia, îl va înfrunta pe britanicul Ellis Zorro

 

De asemenea, „greul” britanic Daniel Dubios, învins de campionul WBA, IBF şi WBO, Oleksandr Usik, în luna august, în Polonia, va reveni în ring pentru a lupta cu americanul Jarrell Miller, un boxer neînvins până acum în ringul profesionist.

Ucraineanul Usik trebuia să boxeze împotriva campionului WBC, Tyson Fury, pentru coroana de campion incontestabil la categoria grea, pe 23 decembrie la Riad, dar confruntarea s-a amânat pentru a-i oferi britanicului mai mult timp după o luptă fără titlu în joc, câştigată la puncte în faţa camerunezului Francis Ngannou, luna trecută. Meciul dintre Usik şi Fury urmează să aibă loc anul viitor în februarie.

 

About Author