Categories Fotbal

Dupa o pauză îndelungată, suntem din nou la Euro 2024

Echipa națională de fotbal a României a învins, sâmbătă seară, echipa Israelului, în al nouălea meci al Grupei I de calificare la EURO 2024. În urma victoriei, s-a calificat la Campionatul European de fotbal 2024, din Germania.

Naționala s-a calificat la EURO 2024 după ce a învins, cu 2-1, reprezentanta Israelului.

România a încasat un gol de la Israel în minutul 2.

Tricolorii s-au repliat repede și Pușcaș a înscris, reușind egalarea, în cel de-al zecelea minut al partidei.

La pauză, echipele au intrat la vestiare cu scorul de 1-1.

După două schimbări în tabăra israeliană până în minutul 62, Ianis Hagi a înscris în minutul 63, punând încă un punct pe tabelă în dreptul tricolorilor.

Fotbaliștii naționalei au avut mai multe ocazii de gol până la final, însă scorul a rămas neschimbat.

În minutul 84, Mihăilă a faultat din spate, astfel că a fost eliminat de pe teren cu cartonaș roșu de către arbitrul francez, Letexier.

România se află pe primul loc în grupa de calificare cu 19 puncte și va mai disputa un singur meci, cu Elveția. Indiferent de scorul din meciul cu elvețienii, România este calificată la EURO 2024.

Selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, a declarat, sâmbătă seara, după victoria cu Israelul, scor 2-1, care a adus calificarea la EURO 2024, că acest obiectiv a fost obţinut cu fiecare picătură de sudoare pe care au lăsat-o jucătorii pe teren pentru prima reprezentativă.

„Este o bucurie fantastică, mă încearcă un sentiment de mândrie, pentru că antrenez un grup extraordinar. Sunt jucători în care am crezul din prima clipă, niciodată nu am încetat să cred în ei. Toţi merită felicitaţi, şi cei de aici şi cei care şi-au adus contribuţia pe parcurs. E un privilegiu să antrenezi jucători cu asemenea caracter. E un moment frumos. Calificarea s-a obţinut matematic acum, dar ea s-a obţinut cu eforturi şi cu fiecare picătură de sudoare pe care au lăsat-o aceşti jucători pentru echipa naţională. Suntem mândri că vom fi la EURO”, a spus tehnicianul la postul Prima TV.

 

„Trebuie să mulţumesc celor care au crezut în noi, precum şi celor sceptici, care pe parcurs au venit lângă noi. Şi, bineînţeles, le mulţumesc tuturor celor care iubesc echipa naţională a României. Suntem fericiţi şi mergem cu încredere înainte. Îi mulţumesc lui Dumnezeu, sunt un om credincios şi Dumnezeu a fost alături de noi tot timpul”, a adăugat Iordănescu.

El speră ca echipa naţională să îi bucure pe suporteri cu o nouă evoluţie bună în ultima partidă a preliminariilor, cea cu Elveţia de pe Arena Naţională.

„În seara asta ne bucurăm, sunt multe borne pe care le-am atins şi suntem fericiţi. Cu Elveţia vom evolua cu 50.000 de oameni în spate şi deja simt un sentiment de responsabilitate. Sper să îi bucurăm. Suntem echipă calificată la EURO şi trebuie să avem o prestaţie bună”, a afirmat selecţionerul.

Edward Iordănescu a menţionat că a fost nevoit să depăşească multe obstacole de la instalarea sa ca selecţioner.

„De când am venit la naţională am promis că vom fi la EURO şi mă bucur că am putut să mă ţin de promisiune în ciuda momentelor grele. Pentru că nu au fost momente uşoare, au fost multe critici, multe jigniri, chiar din prima clipă când am venit am avut parte de multe nedreptăţi. Dar am reuşit să depăşesc obstacolele şi acum pot să spun că am încredere că acest grup de la naţională poate să facă o figură foarte frumoasă şi la turneul final”, a precizat antrenorul.

About Author