Categories Baschet

Orădenii leagă victoriile indiferent de adversar

CSM CSU Oradea a înregistrat cea de-a 7-a victorie consecutivă în Liga Națională Getica 95 – ediția 2023/24 și pe cea de-a 5-a în toate competițiile. Roș-albaștrii au învins sâmbătă (18.11), pe CS Vâlcea 1924, în deplasare. Rezultatul final a fost de 90-74.

Partida a început cu Neal, Richard, Pearson, Tarolis și Baciu. CSM-ul a deschis partida cu anumite inexactități în faza de atac, irosind primele trei acțiuni ofensive. În schimb, apărarea a funcționat foarte bine, iar jocul de atac s-a reglat, orădenii marcând primele 17 puncte ale jocului. Roș-albaștrii au impus ritmul de aici și au terminat prima secvență cu scorul de 23-9.

Sfertul 2 a adus mai multe realizări pe faza de atac în ambele tabere. Oradea a dominat lupta la recuperare, a avut un ritm de joc foarte bun, alături de o circulație solidă a mingii. Ambele echipe au păcătuit de la mare distanță, dar Donatas Tarolis a funcționat ca un metronom, iat Oradea a terminat repriza cu 78% la aruncările de două puncte. După 20 minute de joc scorul a fost de 51-26 în favoarea oaspeților.

CSM-ul a început repriza secundă cu un nivel de relaxare ridicat, motiv pentru care antrenorul Cristian Achim a solicitat timp de odihnă după doar trei minute de joc și nouă puncte încasate. Reacția a fost pozitivă, Erick Neal având o foarte bună dispoziție de joc și precizie în execuții. Sfertul al 3-lea a dublat numărul de puncte marcate de gazde, scorul la intrarea în secvența decisivă fiind de 74-52.

Sfertul al 4-lea a început cu un parțial de 9-2 în favoarea vâlcenilor. Antrenorul Achim a ceru tun nou timeout pe motiv de relaxare prematură. După reluare, Pearson a reușit un capac și o pasă decisivă pe contraatac pentru tripla lui Gotcher. Nicolescu a obținut intercepția și a livrat un serviciu pentru Gotcher care a înscris fără opoziția adversarului pentru a reface ecartul de 20 lungimi. Pe finalul partidei echipa gazdă s-a apropiat pe tabela de marcaj, dar CSM CSU Oradea a rămas în control, Luca Năstruț și Marian Schmidt remarcându-se la finalizare.

Erick Neal a totalizat 23 puncte, Donatas Tarolis a adăugat 15 puncte, 6 recuperări, iar Nijal Pearson a bifat 10 puncte, 5 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Stepaun Branch a izbutit 16 puncte, iar Zoran Paunovic a reușit 14 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive pentru Vâlcea.

Acesta a fost primul meci al lui Cristian Achim în calitate de oaspete la Râmnicu Vâlcea, orașul său natal și locul în care și-a început activitatea în baschet.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 7-1 la general și se află în fruntea Conferinței B din LNBM la jumătatea primei faze a campionatului, la egalitate cu FC Argeș Pitești.

Următorul meci al orădenilor este programat miercuri (22.11), ora 19:00, la Oradea Arena. Adversar este Legia Varșovia, joc contând pentru etapa a 6-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Este cel mai important joc de până acum în acest sezon competițional pentru CSM CSU Oradea.

About Author