Orădenii leagă victoriile indiferent de adversar

Orădenii leagă victoriile indiferent de adversar

CSM CSU Oradea a înregistrat cea de-a 7-a victorie consecutivă în Liga Națională Getica 95 – ediția 2023/24 și pe cea de-a 5-a în toate competițiile. Roș-albaștrii au învins sâmbătă (18.11), pe CS Vâlcea 1924, în deplasare. Rezultatul final a fost de 90-74.

Partida a început cu Neal, Richard, Pearson, Tarolis și Baciu. CSM-ul a deschis partida cu anumite inexactități în faza de atac, irosind primele trei acțiuni ofensive. În schimb, apărarea a funcționat foarte bine, iar jocul de atac s-a reglat, orădenii marcând primele 17 puncte ale jocului. Roș-albaștrii au impus ritmul de aici și au terminat prima secvență cu scorul de 23-9.

Sfertul 2 a adus mai multe realizări pe faza de atac în ambele tabere. Oradea a dominat lupta la recuperare, a avut un ritm de joc foarte bun, alături de o circulație solidă a mingii. Ambele echipe au păcătuit de la mare distanță, dar Donatas Tarolis a funcționat ca un metronom, iat Oradea a terminat repriza cu 78% la aruncările de două puncte. După 20 minute de joc scorul a fost de 51-26 în favoarea oaspeților.

CSM-ul a început repriza secundă cu un nivel de relaxare ridicat, motiv pentru care antrenorul Cristian Achim a solicitat timp de odihnă după doar trei minute de joc și nouă puncte încasate. Reacția a fost pozitivă, Erick Neal având o foarte bună dispoziție de joc și precizie în execuții. Sfertul al 3-lea a dublat numărul de puncte marcate de gazde, scorul la intrarea în secvența decisivă fiind de 74-52.

Sfertul al 4-lea a început cu un parțial de 9-2 în favoarea vâlcenilor. Antrenorul Achim a ceru tun nou timeout pe motiv de relaxare prematură. După reluare, Pearson a reușit un capac și o pasă decisivă pe contraatac pentru tripla lui Gotcher. Nicolescu a obținut intercepția și a livrat un serviciu pentru Gotcher care a înscris fără opoziția adversarului pentru a reface ecartul de 20 lungimi. Pe finalul partidei echipa gazdă s-a apropiat pe tabela de marcaj, dar CSM CSU Oradea a rămas în control, Luca Năstruț și Marian Schmidt remarcându-se la finalizare.

Erick Neal a totalizat 23 puncte, Donatas Tarolis a adăugat 15 puncte, 6 recuperări, iar Nijal Pearson a bifat 10 puncte, 5 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Stepaun Branch a izbutit 16 puncte, iar Zoran Paunovic a reușit 14 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive pentru Vâlcea.

Acesta a fost primul meci al lui Cristian Achim în calitate de oaspete la Râmnicu Vâlcea, orașul său natal și locul în care și-a început activitatea în baschet.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 7-1 la general și se află în fruntea Conferinței B din LNBM la jumătatea primei faze a campionatului, la egalitate cu FC Argeș Pitești.

Următorul meci al orădenilor este programat miercuri (22.11), ora 19:00, la Oradea Arena. Adversar este Legia Varșovia, joc contând pentru etapa a 6-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Este cel mai important joc de până acum în acest sezon competițional pentru CSM CSU Oradea.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *